Matej Planinšič evropski podprvak v razredu optimist

V mestecu Pwllheli v Veliki Britaniji se je včeraj z zadnjimi plovi končalo odprto evropsko prvenstvo razreda optimist, na katerem se je pomerilo 256 jadralk in jadralcev iz 37 držav. V konkurenci 159 mladih jadralcev je Matej Planinšič iz Jadralnega kluba Pirat postal evropski podprvak.

Slovenska reprezentanca, ki je v  mestecu Pwllheli v Veliki 
Britaniji nastopila na odprtem evropskem prvenstvu razreda 
optimist.   Foto: Gorazd Fras
Slovenska reprezentanca, ki je v mestecu Pwllheli v Veliki Britaniji nastopila na odprtem evropskem prvenstvu razreda optimist.  Foto: Gorazd Fras

PWLLHELI > Številčna slovenska reprezentanca v sestavi Martin Fras (JK Izola), Luka Zabukovec (JK Jadro), Peter Milivojevič (JK Jadro), Matej Planinšič (JK Pirat), Jaka Romih (JK Pirat), Lana Semelbauer (JK Portorož), Caterina Sedmak (JK Izola), Karolina Pečenko (JK Portorož), s spremljevalcema, reprezentančnim trenerjem Karlom Hmeljakom in vodjem ekipe Gorazdom Frasom, se v Slovenijo vrača z lepim uspehom.

Jadralke in jadralci so v petih dneh prvenstva jadrali v različnih razmerah, od močnega vetra in visokih valov na začetku prvenstva, do šibkejšega vetra v zadnjih dneh prvenstva, en dan pa so zaradi premočnega vetra ostali na kopnem. Mladi slovenski jadralec Matej Planinšič se je s konstantnim jadranjem v prvih dneh prvenstva uvrstil v zlato skupino, kjer je nadaljeval odlično predstavo.

Pred včerajšnjim zaključkom prvenstva je bil na tretjem mestu in prvi v evropski razvrstitvi. Zadnji plov je končal na 19. mestu, kar je na koncu zadostovalo za osvojeno srebrno medaljo in naslov evropskega podprvaka ter četrto mesto v skupni razvrstitvi. Naslov evropskega prvaka je osvojil Grk Aimilianos Monos, tretji pa je bil Italijan Cesare Barabino.

V srebrno skupino so se na prvenstvu uvrstili trije slovenski predstavniki; Peter Milivojevič je končal na 12. mestu, Martin Fras na 15. in Jaka Romih na 45. mestu. V bronasti skupini pa je v zaključnem delu prvenstva jadral Luka Zabukovec, ki je končal na 16. mestu.

Pri dekletih so se slovenske predstavnice v konkurenci 97 deklet uvrstile v srebrno skupino. Karolina Antonia Pečenko je končala na 8. mestu, Lana Semelbauer na 14. in Caterina Sedmak na 19. mestu, so sporočili z Jadralne zveze Slovenije.

Spletno uredništvo


Najbolj brano