Massi ne bi vodil ekipe Tine Maze, a ima seznam imen

Nekdanji vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi je v tej sezoni v svetovnem pokalu alpskega smučanja v vlogi svetovalca v slovenski reprezentanci. V primeru, da bi se Tina Maze odločila za nadaljevanje športne poti, pa se ne vidi več v vlogi vodje ekipe. “Sedaj je na prvem mestu najin osebni odnos, prej je bilo drugače,” je dejal Massi.

Andrea Massi Foto: STA
Andrea Massi Foto: STA

KRANJSKA GORA > Življenjski partner Tine MazeAndrea Massi je dodal: “Če se bo odločila za nadaljevanje športne poti, bo morala do Söldna, do začetka sezone, ali če se bo odločila le za hitre discipline, do Lake Louisa, delati s polno paro. Sestaviti bomo morali ekipo, nekaj imen že imam, ji bom pomagal pri tem, potem pa se bo morala odločiti, kdo ji bo vodil celoten program. Mislim, da ne bi bilo prav, če bi bil znova jaz tisti na čelu ekipe. Imam težko roko, kup napak, najin odnos je trpel, šport je imel prednost pred najinim osebnim življenjem. Sedaj pa je na prvem mestu partnerski odnos.”

Tina Maze še vedno precej dela na svoji fizični pripravljenosti. “Potrebuje vzdrževanje kondicije. Po fizioloških zakonih tekmovalka, ki je trenirala po 8500 do 9000 ur v zadnjih sedmih, osmih letih, nisem še točno izračunal, potrebuje kontinuiteto, predvsem iz psihičnega, pa tudi anatomsko-fiziološkega vidika. Ker imam druge zadolžitve, mora sama delati. To je drugače kot v času kariere, ker je imela vedno od a do ž napisane programe in motivatorja, ki jo je gnal, vendar ji gre v zadnjem času že kar dobro,” je ocenil Massi.

Ne strinja se z Mazejevo, da bi se mogoče, če bo nadaljevala, posvetila le hitrim disciplinam. “To je stvar želje, ni fizično omejena, čeprav ima čez 30 let. S trenutno konkurenco v svetovnem pokalu nima omejitev. Zavedam pa se sedaj, ko gledam druge ekipe, kakšna velika razlika je bila v našem sistemu. Me čudi in je sramota za naš šport, ker se mladi ne ukvarjajo z vsemi disciplinami. Sam česa takega s Tino ne bi nikoli naredil. Šli smo v boj v vseh disciplinah in nam je tudi uspelo. Ne verjamem, da ni možno ponoviti naše zgodbe. Plavalci, atleti in drugi trenirajo ogromno, ne vidim razloga, zakaj bi bil smučar tak frajer, da bi naredil tri ali štiri vožnje in odšel potem domov.”

Rad dela s slovensko reprezentanco. “Zelo sem vesel, da sem dobil to priložnost. V teh mesecih so mi zlasti mlajši dali veliko emocij, kar je zame koristno in dobro. Vloga mi pristaja, vesel sem dogovora s Smučarsko zvezo Slovenije, bili smo učinkoviti in kar žal mi je, da nisem bil danes v Garmischu ... Na smuku v Kitzbühlu sem bil na najtežji poziciji ob progi in je bilo zame zelo stresno. Tini bi znal takoj svetovati, ostalih tekmovalcev ne poznam od a do ž, moram paziti pri besedi, biti moram zelo natančen. Se pa ne strinjam s prekinitvijo tekme v Kitzbühlu, toda pravil ne določam jaz,” je končal Massi.

STA


Najbolj brano