Massi: Želja je zmaga

Z današnjim drugim mestom Tine Maze je bil zadovoljen tudi vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi. Sicer ga niso navdušile izgubljene stotinke v zgornjem delu proge na samem začetku, kjer je Mazejeva izgubila največ, ga pa je tokrat zadovoljila proga in nova vrhunska uvrstitev v borbi za veliki kristalni globus.

Andrea Massi Foto: STA
Andrea Massi Foto: STA

BANSKO > Dvakrat v dveh dneh se je pred Tino Maze prebila Avstrijka Anna Fenninger, ki je trenutno v vrhunski formi. Po dveh dneh čakanja in odpovedi tekem zaradi slabe vidljivosti je Mazejeva zabeležila dve drugi mesti in pred Fenningerjevo ohranila 44 točk naskoka. Pred Banskim je prednost Korošice znašala 84 točk.

“Zadovoljni smo s tem drugim mestom, a moram še pogledati, kaj se je zgodilo prvih 16 sekund, kjer smo izgubili tekmo. Ampak Tina je v primerjavi z zadnjimi tekmami vedno boljša in to je okej,” je nastop Mazejeve po superveleslalomu v Banskem ocenil Andrea Massi.

Massi je bil po odpovedanih petkovi in sobotni tekmi ter ob težkih razmerah ter težavah z vidljivostjo na nedeljski kombinaciji tokrat precej bolj zadovoljen.

“Končno so bile razmere dobre, tudi s progo so bili končno uspešni in je bila tekma regularna,” je dejal Massi in potrdil, da je Anna Fenninger trenutno res hitra smučarka in da bo boj za skupno zmago težek vse do konca sezone.

“Anna je prav gotovo hitra, če ne bi bila, ne bi bila danes in včeraj prva. Treba bo analizirati, zakaj smo toliko izgubili v zgornjem delu tudi včeraj. Pristop je bil sigurno dober, potem ko so slabe tri tekme pustile posledice. Ampak vidim, da je zdaj Tina spet pri stvari in pripravljena na to borbo, ki bo do konca,” je povedal Massi.

Njegovo ekipo tako kot tudi druge zdaj čaka selitev na naslednje prizorišče, v nemški Garmisch-Partenkirchen. “Za nas zdaj sledi klasičen program, takoj gremo na naslednje tekme, kjer je naša želja zmaga,” je sklenil Massi.

STA


Najbolj brano