Massi: Mazejeva je dosegla zelo dober izid

Tina Maze je superveleslalomski naslov svetovne prvakinje v Beaver Creeku izgubila le za tri stotinke, vendar je po slabših zadnjih tekmah v svetovnem pokalu osvojila srebro.

Tina Maze Foto: Wolfgang Rattay
Tina Maze Foto: Wolfgang Rattay

VAIL > Njen trener Valerio Ghirardi je nastop vidno nervozen spremljal v cilju, vodja ekipe Andrea Massi pa je bil tedaj še na progi in je bil potem zelo vesel srebrne medalje.

“Slovenija je lahko ponosna, da predstavnica njene države prevzame vodstvo pred izjemno uspešno Američanko na tako pomembni tekmi na njenem terenu. To, kako je Tina Maze utišala občinstvo v ciljni areni, ko je prehitela Lindsey Vonn , je bilo nekaj izjemnega. Res je dosegla zelo dober izid,” so bile prve besede Massija.

“Bilo je zelo tesno. Tina Maze je odlično tekmovala. Tudi naš servis smuči je bil zelo dober. Obenem je bila Mazejeva na progi, ko je bilo še zelo vetrovno. Pozneje je bilo bolje. Smučala je res dobro, bila je zelo osredotočena. Sam sem sicer ta trenutek zelo razočaran. Tri stotinke, to ni nič, toda tako je življenje. Vodila je in šele zadnja izmed favoritinj, ki so bile na startu, jo je prehitela. Mogoče bo prihodnjič bolje. Toda ne glede na vse, je to zelo dober začetek prvenstva,” je še med tekmo dejal Ghirardi.

Massi: Rezultat Mazejeve je odličen

Tekmovalni del SP se je začel v slabih vremenskih razmerah, snegu in vetru. “Dan se je začel slabo. Ogrevalna proga je bila mehka in zasnežena. Tudi med ogledom določenih delov ni 'prebavila' in sem bil zelo zaskrbljen. Z Mazejevo sem nato govoril drugače kot sicer. Zelo zrelo je vzela superveleslalom in reagirala na razmere. Te so se med tekmo spreminjale. Niso nam bile v prid. Mazejeva ni imela tako dobrih razmer kot zmagovalka Anna Fenninger. A tudi ona je peljala odlično, prav tako Vonnova. Ta se je dobesedno morala vreči na glavo, da je v zaključnem delu prišla do medalje, ki jo je iztržila v prav tako slabih razmerah. Več sem pričakoval od Švicarke Lare Gut, ki je tudi imela slabe razmere,” je povedal Massi.

“Rezultat, ki ga je dosegla Mazejeva, je odličen. Zadnje tekme za svetovni pokal ne štejejo, ko pridejo na vrsto taka prvenstva. Po sedmih letih je tik pred SP prvič zelo zbolela. Malo preveč smo podcenjevali zdravstvene težave in bi morali drugače ravnati. Nisem zdravnik, sem pa vedno za zdravljenje po naravni poti. Toda, ko zamujaš, se pojavi efekt domin in zadnje tri tekme za svetovni pokal smo plačali račun,” je menil Massi.

Pripravljajo se na petkov smuk

Tina Maze je dan končala na zmagovalnem odru med prevzemom srebrne medalje. “Osvojeno odličje pusti posledice, tako zaradi večjega adrenalina kot tudi zaradi številnih obveznosti, ki se končajo proti večeru z razglasitvijo treh najboljših,” je končal Massi, ki se mu ni bilo treba odločati, ali oditi na sredin trening ali ga izpustiti.

Ameriški prireditelji so morali namreč odpovedati smukaški trening deklet v Beaver Creeku že dan pred vadbo zaradi napovedi močnih snežnih padavin. Sklepni trening pred petkovo tekmo ob 19. uri po srednjeevropskem času bo tako na sporedu v četrtek.

STA


Najbolj brano