Maruša Ferk: Od mene nihče ni prav veliko pričakoval

Švicarka Lara Gut je zmagovalka prve letošnje alpske kombinacije za svetovni pokal alpskih smučark v Val d'Iseru. Za le stotinko sekunde je bila počasnejša Američanka Lindsey Vonn. Tretje mesto je pripadlo Avstrijki Michaeli Kirchgasser (+0,91), najboljša Slovenka je bila Maruša Ferk na četrtem mestu (+1,25). Vanja Brodnik je bila 10. (+3,01).

Maruša Ferk Foto: Nebojsa Tejic
Maruša Ferk Foto: Nebojsa Tejic

VAL D'ISERE > Švicarka je najboljše prihranila za drugi del kombinacije, slalom, saj je nadoknadila 38 stotink sekunde zaostanka za najhitrejšo na smuku Vonnovo ter se po zmagi na veleslalomu v Aspnu drugič v sezoni zavihtela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Gutova je vpisala še 14. zmago v svetovnem pokalu.

Vonnova bo prva favoritinja sobotnega smuka, na katerem bo lovila svojo še peto zmago v tej sezoni. Vonnova (480 točk) prepričljivo vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, prva izzivalka Gutova zaostaja 102 točki.

Zelo dobro je nastopila Maruša Ferk. Potem ko je bila 28. na smuku (+3,24), je bila na slalomu v boju za prve letošnje točke presenetljivo hitra, tako da so se ji celo nasmihale druge stopničke. Za le sedem stotink sekunde je bila na kombinacijskem slalomu od 27-letne tekmovalke iz Blejske Dobrave hitrejša le Kirchgasserjeva.

“Se mi zdi, da je izid prišel kar nekoliko nepričakovano. Itak od mene nihče ni prav veliko pričakoval, sama sem pa vedela, da sem danes šele šestič stala na smuk smučkah po poškodbi. Glede na to, da sem lani tukaj v Val d'Iseru sezono končala, ker sem si zlomila nogo, letos pa sem tukaj presenetila s tako dobrim rezultatom, mi to četrto mesto daje velik zagon za naprej. Motivacije mi nikoli ni zmanjkalo, da sem se že večkrat vrnila po poškodbah in da še vedno nadaljujem. Moram pa se zavedati, da proti ostalim tekmovalkam, ki vozijo smuk, nimam treninga, zato želim napredovati postopoma,” je dejala Ferkova, ki bo na sobotnem smuku nastopila, nedeljski veleslalom v Courchevelu pa bo izpustila. O nastopu v Lienzu, kjer bosta slalom in veleslalom, pa se še ni odločila.

Ferkova je vpisala drugo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, potem ko je bila marca 2010 četrta na smuku v Crans Montani. Edine stopničke je doslej vpisala januarja 2009, ko je bila tretja na slalomu v Garmisch-Partenkircnu.

Točke je s 27. mestom ob Ferkovi in Brodnikovi osvojila še Ana Bucik (+5,86), ki je bila komaj 43. po smuku, medtem ko je Ilka Štuhec, četrta na smukaški progi, v slalomu, ki ga v svetovnem pokalu ni vozila že skoraj tri leta, odstopila.

STA


Najbolj brano