Martin lov za zlatom končal z razbolelo in odrgnjeno zadnjico

Za mnoge glavni favorit sredine kolesarske vožnje na čas za majico svetovnega prvaka v Richmondu Nemec Tony Martin ima za seboj težko dirko, za povrhu pa še razbolelo in odrgnjeno zadnjico, zaradi katere je pod vprašajem celo njegov nastop na nedeljski cestni dirki. Vzrok pa je nevsakdanji: na sedež kolesa si je dal brusilni papir.

Za mnoge glavni favorit sredine kolesarske vožnje na čas za 
majico svetovnega prvaka v Richmondu Nemec Tony Martin 
ima za seboj težko dirko, za povrhu pa še razbolelo in 
odrgnjeno zadnjico, zaradi katere je pod vprašajem celo 
njegov nastop na nedeljski cestni dirki. Foto: Daniel Munoz
Za mnoge glavni favorit sredine kolesarske vožnje na čas za majico svetovnega prvaka v Richmondu Nemec Tony Martin ima za seboj težko dirko, za povrhu pa še razbolelo in odrgnjeno zadnjico, zaradi katere je pod vprašajem celo njegov nastop na nedeljski cestni dirki. Foto: Daniel Munoz

RICHMOND > Trikratni svetovni prvak v vožnji na čas, v ZDA je lovil četrti naslov, kar je do zdaj uspelo le Švicarju Fabianu Cancellari, si je v želji po zgodovinskem mejniku sedež kolesa "opremil" z brusilnim papirjem, da bi bil bolj stabilen. Po dirki je francoski L'Equipe objavil fotografijo Nemčeve okrvavljene zadnjice, s čimer naj bi ogrozil celo nastop na nedeljski cestni dirki.

"Od starta in prvih osem kilometrov sem se počutil dobro, imel sem moč, ko sem prišel na del proge, kjer je pihalo, pa sem hitro izgubil ritem. Bilo je prehitro, nisem držal ritma, česar nisem pričakoval. Na vzponih spet nisem našel ritma in sem izgubil moralo. Ni bil moj dan. V drugem delu dirke sem imel težave v glavi, ne s pripravljenostjo," je sicer po dirki razložil Martin.

Mavrično majico svetovnega prvaka je osvojil Belorus Vasil Kirijenka, drugi je bil Italijan Adriano Malori, tretji pa Francoz Jerome Coppel. Martin je bil sedmi.

STA


Najbolj brano