Markovičeva med elito

Ta konec tedna bo kranjska dvorana Zlato polje gostila zaključek svetovnega pokala v športnem plezanju, kjer bo med štirimi Primorci prvo ime članica sežanskega ŠPK Plus Mina Markovič- kandidatka za vrhunsko uvrstitev.

Članica ŠPK Plus iz Sežane Mina Markovič sodi v svetovni 
vrh. Foto: STA
Članica ŠPK Plus iz Sežane Mina Markovič sodi v svetovni vrh. Foto: STA

KRANJ >Na zadnjem dejanju sezone svetovnega pokala v športnem plezanju bo tekmovalo 20 Slovencev. V moški konkurenci Primorska nima zastopstva, v ženski pa bodo tekmovale tri Primorke. Mladi članici Proteusa iz Prestranka Lučka Rakovec in Kaja Božič bosta predvsem nabirali izkušnje, članica Športno plezalnega kluba Plus iz Sežane Mina Markovič pa je sposobna uvrstitve in finale in morda tudi napada na zmagovalne stopničke.

Markovičeva je v bogati karieri že trikrat osvojila svetovni pokal, njen tokratni nastop v Kranju (lani je bila četrta) pa bo že štirinajsti. Pred njim je povedala: “Doma je zelo lepo tekmovati, ker ti da občinstvo še nekaj dodatne spodbude, da v najtežjih trenutkih stisneš iz sebe novo energijo, s katero greš naprej. Res je lep občutek, če ti uspe dobro plezati in pokazati kar zmoreš.”

Najboljši slovenski plezalci so pripravljenost minuli konec tedna preverili na državnem prvenstvu v Škofji Loki, kjer je med ženskami pričakovano zmagala članica Šaleškega alpinističnega odseka Janja Garnbret - sicer že drugo sezono zapored najuspešnejša v skupnem seštevku svetovnega pokala. Letos si je Korošica zmago zagotovila že pred kranjsko tekmo. Srebro na državnem prvenstvu je osvojila Markovičeva, ki je sicer v svetovnem pokalu šesta.

Pri moških je med Slovenci v najboljšem položaju aktualni državni prvak Domen Škofic (ŠPO Radovljica), ki je četrti.

Tekmovanje se bo v soboto začelo s kvalifikacijami in z večernim polfinalom za po 26 najboljših v moški in ženski konkurenci. Finale najboljše osmerice v obeh konkurencah bo v nedeljo ob 17. uri. STA, IM


Najbolj brano