Marko Ukota in Andrea Tull prvaka

Motociklista primorske ekipe GetLow racing, Marko Ukota in Andrea Tull sta sezono italijanskega pokala v dirkah razreda super moto sklenila z zmagama v svojih kategorijah.

Ekipa GetLow Racing ima letos dva zmagovalca italijanskega 
pokala.  Foto: Osebni Arhiv Marka Ukote
Ekipa GetLow Racing ima letos dva zmagovalca italijanskega pokala.  Foto: Osebni Arhiv Marka Ukote

KOPER >Za ekipo GetLow racing, ki združuje dirkače razreda super moto v slovenski Istri, je zelo uspešna sezona. Na dirkah italijanskega pokala z dvokolesniki, ki so prilagojeni tako za vožnjo na asfaltu kot izven njega (nekakšni križanci med motokros in klasičnimi dirkalniki), sta se v konkurenci 160 voznikov najbolj izkazala Marko Ukota in Andrea Tull.

Marko Ukota je postal prvak v najmočnejši kategoriji S1, Andreja Tull pa v nekoliko šibkejši kategoriji S2. V obeh kategorijah so dirkači tekmovali s 450 kubičnimi stroji različnih zmogljivosti, primorska dirkača pa sta uvrstitve na stopničkah nizala na vseh sedmih dirkah, kjer so se kilometri na asfaltu izmenjevali tudi z odseki terenske vožnje. Sezona je bila fizično, denarno in logistično dokaj zahtevna, saj so se dirkači selili po vseh koncih severne Italije. Dirke so bile v Varanu, Castellettu, Ottobianu, Jesolu, Pomposi in Buschi.

Oba Primorca bosta po krajšem premoru začela intenzivne priprave za novo sezono, ki jo želita odpeljati vsaj na letošnji ravni. Njuna želja je, da bi pri pokroviteljih zbrala dovolj denarja za nekaj nastopov na dirkah evropskega prvenstva. IM


Najbolj brano