Marko Krivičić na pragu serie A

Skoraj dva tedna sta mimo od napovedi koprskega župana Borisa Popoviča, da se bo aktivno vključil v delovanje nogometnega kluba. V tem času se po formalni plati ni veliko spremenilo. Kaj pa v praksi?

Marko Krivičić (v ospredju) na treningu pred evropsko tekmo 
z Vikingurjem na Islandiji. Foto: Rok Maver
Marko Krivičić (v ospredju) na treningu pred evropsko tekmo z Vikingurjem na Islandiji. Foto: Rok Maver

KOPER > Župan je seveda že zraven, odšel je tudi na nedavno zmagovito gostovanje v Novo mesto. Klub je v neke vrste prostem teku pričakovanja večjih sprememb. Ena je sicer že ugledala luč sveta, saj je bil vstop na tekmo z Rudarjem že brezplačen, medtem ko bo na sobotni primorski obračun z Gorico vstop prost le za prebivalce koprske mestne občine. Za vse ostale bo cena vstopnice 10 evrov. Sočasno je tudi klub na svoji spletni strani prvič uradno navedel, “da nam bo pomoč pri vodenju in organizaciji ponudila Mestna občina Koper. Že vsa leta delovanja kluba smo z občino imeli odličen odnos in prepričani smo, da bo v prihodnje le še boljši.”

Luka: aktivna vloga občine je dobrodošla

O napovedi aktivnega pristopa župana k upravljanju kluba smo povprašali tudi generalnega pokrovitelja kluba Luko Koper d.d. S 500.000 evri letnega prispevka sodi v sam vrh slovenskih podjetij, ki so pokrovitelji športnih ekip, ki nastopajo v državnih prvenstvih. Tudi zato nas je zanimalo, zakaj se Luka aktivneje ne vključi v delovanje društva. Vodja službe za stike z javnostmi Sebastjan Šik nam je odgovoril: “Zavestno pa smo se odločili, da ne želimo prevzemati vodenje klubov, ker ne želimo ogroziti njihove stabilnosti zaradi morebitnih menjav v poslovodstvu družbe.”

Luka ima v upravnem odboru kluba Bojana Babiča, medtem ko je v nadzornem odboru Šik. “Kot predsednik nadzornega odbora je bila moja osnovna skrb predvsem transparentno in zakonito delovanje kluba, kar smo dosegli z rednimi letnimi skupščinami društva (kar v preteklosti ni bila praksa), na katerih so člani seznanjeni tudi s podatki o poslovanju društva. V strokovne odločitve pa se kot generalni sponzor nikoli nismo in se ne nameravamo vmešavati.”

In kako Luka gleda na tesnejši “občinski objem” društva: “Za vsako športno društvo je sodelovanje z lokalno skupnostjo izrednega pomena. Ne nazadnje občine skrbijo za gradnjo in delovanje športnih objektov, brez katerih društva ne bi mogla izvajati svoje dejavnosti. S tega vidika je aktivna vloga predstavnikov lokalnih skupnosti pri delovanju društev dobrodošla. V kolikor pa govorimo o uradnih funkcijah v okviru organov društva, o tem odločajo člani društva na skupščini.”

Blizu odmevnega prestopa

Ob bližanju sobotne tekme s presenetljivo vodilno in razigrano ekipo lige, Gorico, ki naj bi po daljšem času le bila bolj bliže starim derbijem, je v ospredju še kadrovska kombinatorika.

Koprsko kadrovanje na strani prihodov se doslej ni izkazalo za najbolj spretno, medtem ko je na drugi strani izgubilo več igralcev. Oslabljeno je s poškodbo Mateja Palčiča, ob Mateju Pučku, ki je zacvetel pri Osasuni, pa je zelo blizu odhodu še eden nazadnje uveljavljenih nogometašev, sicer serijski osvajalec pokalnih naslovov. Kaj lahko se zgodi, da 19-letni Marko Krivičić v soboto ne bo več član Kopra, ampak bo začel novo vznemirljivo poglavje v svoji karieri v italijanski serie A. Potencialni delodajalci so ga po naših podatkih že nekaj časa spremljali in sodeč po informacijah, ki smo jih zbrali, je zelo verjetno, da se je za Krivičića zagrela Bologna pod taktirko Delia Rossija, ki je včeraj uradno predstavila občasnega reprezentanta Mattia Destra. ROK MAVER


Najbolj brano