Mario Matt končal smučarsko kariero

Olimpijski prvak v slalomu Avstrijec Mario Matt je danes končal svojo športno kariero. Po razočaranju letošnje sezone svetovnega pokala, kjer ni dosegel niti enih stopničk, se je mesec pred svojim 36. rojstnim dnevom odločil, da se športno upokoji.

Olimpijski prvak v slalomu Avstrijec Mario Matt je danes končal svojo športno kariero. Foto: Calle Toernstroem
Olimpijski prvak v slalomu Avstrijec Mario Matt je danes končal svojo športno kariero. Foto: Calle Toernstroem

ST. ANTON > “V tej sezoni sem spoznal, da smučanje ni več najpomembnejše v mojem življenju,” je dejal Mario Matt.

Avstrijec, ki je v Sočiju osvojil naslov olimpijskega prvaka v slalomu, je bil letošnjo sezono najviše uvrščen v Kitzbühlu, ko je dosegel 12. mesto. Med letoma 2001 in 2007 je prvak zabeležil kar 15 zmag v svetovnem pokalu.

Matt z današnjo upokojitvijo tako ne bo sodeloval na prihajajočem pokalu Vitranc v alpskem smučanju v Kranjski gori, njegovi rezultati pa so bili preslabi za kvalifikacijo na finale svetovnega pokala v francoskem Meribelu. Slabe rezultate so močno zaznamovale ponavljajoče poškodbe, zaradi katerih je od osmih slalomov to sezono končal le tri.

Mario Matt se bo zdaj bolj posvetil vzreji arabskih konjev, kot najstarejši član bratov Matt že vodi Apres-ski bar na Tirolskem. Najmlajši brat, 21-letni Michael, tekmuje v alpskem smučanju, 32-letni Andreas pa v smučarskem krosu.

STA


Najbolj brano