Mariboru so namenili le malo besed

Ob Atlantiku so navdušeni nad igro prvega zvezdnika Nanija, praktično vsi največji športni mediji pa omenjajo Zlatka Zahovića in njegovega sina Luko.

Zlatko .... Foto: STA
Zlatko .... Foto: STA

KOPER > Največji portugalski športni dnevnik A Bola, ki je sicer naklonjen Benfici, je naslovnico ovekovečil z dvema pomembnima zmagama svojih klubov. Porto je s 3:0 uspel v Belorusiji, Sporting pa je doma s 3:1 ugnal Maribor. “Izjemno!” so z velikimi črkami zapisali Lizbončani. “Tudi Angleži občudujejo Nanijev zadetek,” so z nekaj cinizma puščico usmerili v Manchester United, ki je tega igralca posodil Sportingu. Tekmo so komentirali: “Zeleni so s prepričljivo igro in zmago izpolnil svoj cilj. Ekipa bo tudi spomladi zagotovo igrala v evropskih pokalih. Levi imajo celo možnost, da si priborijo osmino finala lige prvakov. Na poti jih čaka Jose Mourinho s svojim Chelseajem.”

Pri dnevniku O Jogo, ki izhaja v Portu, so po tekmi objavili številne intervjuje, na vodilna mesta svoje spletne strani pa postavili pogovor z Luko in Zlatkom Zahovićem. Ta je imel pri Portu najsvetlejše trenutke svoje kariere. O tekmi pa so zapisali: “Sporting se bo v Londonu s Chelseajem udaril za zmago v skupini. To je izjemno. Zmaga služi tudi za umiritev strasti, saj so bile v zadnjem obdobju vidne napetosti med nekaterimi igralci. Lepo je bilo po koncu tekme videti objeme in prešerno slavje celotne ekipe.”

Časnik Record je naklonjen torkovim mariborskim tekmecem. Naslov je: “Na krilih Nanija.” Izpostavil ga je kot prvega moža tekme. “Sporting je z zmago zaslužil milijon evrov in si odprl pot do napredovanja v osmino finala lige prvakov, kar bo potrebno potrditi v Londonu. Toda ne glede na to, si je zagotovil nadaljevanje sezone vsaj v evropski ligi,” se je glasil komentar.

Italijanski spletni portal Tuttomercatoweb.com je daleč najvišjo oceno pri vijoličnih dodelil vratarju Jasminu Handanoviću (7): “Pri zadetkih ni mogel storiti ničesar, v drugem delu pa je kar nekajkrat rešil ekipo pred hujšim porazom.” Ostale igralce so ocenili z ocenami 5 ali 5,5, šestico pa dodelili Agimu Ibraimiju ter branilcu Arghusu. Največ so komentirali predstavo Aleša Mejača: “Zamudil je pri prvem golu domačih in izgubil žogo za 3:1. Po njegovem prodoru pa je Maribor dosegel tudi edini zadetek.”

Pri Gazzetti dello Sport niso izpustili omembe redke prekinitve zaradi težav z elektriko na evropskih zelenicah, ko so kar za uro podaljšali čakanje na drugi polčas. “Po vodstvu je bil na igrišču samo Sporting. Domači strateg se je odločil za dve presenetljivi menjavi v prvi postavi, kar se mu je obrestovalo. Slovenci so v začetku drugega dela igrali precej bolj ustvarjalno, domačini pa kot bi bili v krču. Toda zadetek Slimanija na sredi drugega polčasa jih je rešil.”

PETER MARAŽ


Najbolj brano