Mariborčani visoko odpravili Tolmince

Vodilna ekipa 1. SFL Proen Maribor je suvereno opravila še z eno tekmo te jeseni. Z 9:2 so varovanci trenerja Roberta Grdovića v 8. krogu 1. SFL odpravili tolminski Puntar. Vijoličasti so do 30. minute zabili sedem golov, dobili pa nobenega.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Korak s Štajerci držijo Litijani, ki so bili doma s 5:3 boljši od KMN Bronxa s Škofij. To je bil še četrti poraz Primorcev v gosteh. Mariborčani in Litijani ostajajo na vrhu lestvice brez poraza, prvi imajo 22 točk, drugi pa 20.

Tretje mesto pripada Sevnici, ki pa je v petek priznala premoč Dobovcu Pivovarni Kozel (2:3). Gostje iz Rogatca so se s temi tremi točkami povzpeli na 4. mesto. Kozli so v 28. minuti povedli 0:3, potem pa prednost le zadržali.

Na 6. mestu ostaja Oplast, ki je v zadnjih desetih minutah prišel do točke na Vrhniki. Zavas Siliko je izvrstno igral in vodil že 3:0. Gostje iz Kobarida so remi izsilili v zadnji minuti, ko je zadel Jani Ručna za 4:4.

S kar štirimi goli se je Bojan Klemenčič (KMN Benedikt) še utrdil na 1. mestu lestvice strelcev. S temi štirimi goli je Benedikut tlakoval pot do druge letošnje zmage in sedmih točk, s čimer so se povzpeli na 7. mesto, Tomaž Šic Bar pa je padel na predzadnje (9. mesto).

STA


Najbolj brano