Domov s polno mrežo

V obračunu aktualnih državnih in pokalnih prvakov so se prepričljive zmage veselili Mariborčani, ki so v domačem Ljudskem vrtu napolnili mrežo nerazpoloženih Koprčanov. Maribor : Luka Koper 4:0 (1:0).

Agim Ibraimi (v vijoličastem, spremljata ga Ante Tomić, št. 28 
in Cristian Tomas Del Toro, št 6) je prispeval dve podaji in 
zadetek proti slabim Koprčanom.
Agim Ibraimi (v vijoličastem, spremljata ga Ante Tomić, št. 28 in Cristian Tomas Del Toro, št 6) je prispeval dve podaji in zadetek proti slabim Koprčanom. 

MARIBOR > MARIBOR > “Hvala Kopru, ki je prišel v Maribor igrat nogomet in se ni prišel samo branit z bunkerjem,” se je na tiskovni konferenci koprskemu trenerju Nedžadu Okčiću zahvalil njegov dobro razpoloženi domači kolega Krunoslav Jurčić, ki so ga navijači Maribora že ob prihodu na zelenico pozdravili z bučnim aplavzom, kot da bi že vnaprej slutili, da bo to večer vijoličastega moštva.

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 4000, sodnik Kajtazović (Kranj) 5,5. Strelci - 1:0 Vršič (40), 2:0 Tavares (59), 3:0 Ibraimi (61), 4:0 Tavares (77). Maribor: Handanović 6,5, Mertelj 6,5, Filipović 6,5, Šuler 6, Viler 7, Ibraimi 7, Sallalich 7, Kabha 6,5 (od 80. Dervišević 6), Vršič 6,5, Tavares 7,5 (od 88. Volaš -), Mendy 6,5 (od 72. Bajde 6). Trener: Krunoslav Jurčić. Luka Koper: Simčič 6, Šme 5,5, Halilović 5,5, Tomas 5, Memolla 6 (od 42. Pavić 6), Galešić 6, Štulac 5,5, Tomić 5,5, Rahmanović 5,5 (od 76. Škerjanc-), Guberac 5,5, Ivančič 5,5 (od 79. Lotrič-). Trener: Nedžad Okčić. Rumeni kartoni: Vršič, Kabha; Ivančić, Štulac.

Gostitelji so sicer dvoboj začeli dokaj neodločno, a gostje, ki so se mariborskim nogometnim navdušencem predstavili v standardnih belih dresih, tega niso znali izkoristiti. Iz začetnega obdobja ne gre prezreti prostega strela povratnika v prvo moštvo Gorana Galešića, ki ga je tokrat zelo zanesljivi domači vratar Jasmin Handanović preusmeril v kot.

Od 20. minute je v Ljudskem vrtu prevladovala domača ekipa. Številni streli z razdalje niso našli poti do mreže, v 29. minuti je Sintayehu Sallalich zadel okvir domačih vrat, ki se je zatresel tudi nekaj minut zatem ob poskusu Marwana Kabhe. Zasluženo vodstvo Maribora sta zrežirala podajalec Mitja Viler in strelec Dare Vršič, ki je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora matiral nemočnega Vasjo Simčiča. Pred odhodom na glavni odmor bi lahko še en bivši kanarček, Jean Philippe Mendy, s strelom z glavo že razrešil vse dvome o končnem zmagovalcu, a je žoga zadela stičišče vratnice in prečnika.

Novinarski kolegi, ki manj podrobno spremljajo dogajanje v koprskem prvoligašu, so bili začudeni, da Ivica Guberac po vrnitvi v prvo enajsterico ni nosil kapetanskega traku. Tega je imel v Mariboru na svoji desnici branilec Denis Halilović, dragoceni trak pa bo očitno tudi na naslednji tekmi dobil novega lastnika. “Odločili smo se, da po vsakem slabem rezultatu zamenjamo kapetana. Za nas je slab rezultat tudi remi, zato je tudi po tekmi v Celju prišlo do menjave. O tem odloča vodstvo kluba, ki mu še vedno predseduje Ante Guberac,” je zbranim novinarjem razložil Nedžad Okčić in dodal, da se župan MO Koper Boris Popovič ne vmešava v izbiro kapetana.

“Začeli smo dokaj solidno, nato pa so Mariborčani prevzeli pobudo. Zadeli so iz lepe akcije, v nadaljevanju smo jim preprosto podarjali žoge. Glede na prikazano, smo jo še dobro odnesli,” je bil po tekmi kritičen Galešić. Skupaj z Ivico Gubercem jima nikakor ni uspelo povezati niti igre v sredini igrišča, zato je osamljeni Josip Ivančić, ki se je sicer začel ogrevati že več kot uro pred pričetkom tekme, zaman čakal na uporabne žoge. Kljub popolni prevladi domačinov se je v 54. minuti vendarle ponudila tudi priložnost za kanarčke, a je bil Leo Štulac premalo zbran pred Handanovićem. Pet minut zatem je premajhno mero koncentracije pokazala koprska obrambna vrsta, ki je podarila žogo Agimu Ibraimiju, ta pa je pravočasno zaposlil neumornega Marcosa Tavaresa. Ta bo odslej svoje zadetke lahko proslavljal z osebno polnitvijo penine Marcos. V 61. minuti je Viole še enkrat na noge dvignil Ibraimi, za poker v mreži Luke Koper pa je v končnici dvoboja poskrbel Tavares, ki ga je Jurčić nato zamenjal in drobtinice namenil Daliborju Volašu. Ankarančan po “pomilostitvi” še ni dobil prave priložnosti, njegov zadetek za petardo pa je v zadnjem napadu preprečil Simčič.

Plus: Še ena tekma Koprčanov, v kateri je težko najti kakšen pozitiven dogodek. Morda vrnitev Gorana Galešića in Ivice Guberca? Minus: Tudi trenerju Nedžadu Okčiću je jasno, da imajo njegovi branilci težavo pri komunikaciji. če temu dodamo še številne napačne podaje v zvezni in obrambni vrsti, je zmeda popolna. O bledi igri v napadu pa kdaj drugič ...

“Morda je za številne napake v zadnji vrsti krivo tudi slabo sporazumevanje med igralci, saj imamo v moštvu tudi tujca Christiana Tomasa in Hysena Memollo, svoje pa so naredile tudi poškodbe nekaterih branilcev. V prvem polčasu smo preveč izbijali žoge, v nadaljevanju pa so skušali fantje več igrati po tleh, a so pri tem nespametno izgubljali žoge, kar so domačini hitro kaznovali. Bili so preveč zmedeni in na nek način tudi prestrašeni. Včasih je potrebno žogo pač nabiti čim dlje od vrat. Ob takšnih neumnih potezah bi se jezil tudi na petnajstletnike, kako se torej ne bom na izkušene profesionalce,” je po koncu dvoboja potarnal Okčić, ki mu izkušeni povratniki v moštvo niso prinesli sreče. “Galešiću in Gubercu se je poznalo, da nista v igralnem ritmu. Na igrišču sem ju kljub temu pustil vso tekmo, saj lahko le s tekmami prideta na želeno raven,” je še dodal.

Koprčani so na zadnjih tekmah proti Domžalam, Krškemu in Celju naredili korak naprej tako v rezultatskem kot v igralskem smislu, predstava proti Mariboru pa je ponovno potrdila, da izkušnje in zveneča imena (še) ne pomenijo tudi dobrega nogometa.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano