Maribor želi Massima Codo?

Čez teden dni se pričenja 25. sezona državnega nogometnega prvenstva, slovenski prvoligaši pa še popolnjujejo igralne zasedbe.

Massimo Coda Foto: Leo Caharija
Massimo Coda Foto: Leo Caharija

KOPER > Tudi pri nas so moštva v polnem zamahu prestopnega roka, ki bo sicer trajal vse do zadnjega avgustovskega dne. Možnosti za spremembe v ekipah so tako še precejšnje.

V preteklih dneh je odmevala vest, da je Maribor začel pogovore z bivšim odličnim napadalcem Gorice Massimom Codo. Coda je po bankrotu Parme prost nogometaš, po zapisih v italijanskih medijih pa tudi njegova plača za Maribor ni nedosegljiva. Coda naj bi pri Parmi imel pogodbo za 90.000 evrov na leto, svoje zahteve pa je glede na dobro zadnjo sezono verjetno povišal. Toda Štajerci imajo v Italiji precej konkurentov, posebej zagreti zanj so pri veronskem Chievu. Verjetno bo odločujoče dejstvo, ali bo Maribor preskočil prvo evropsko oviro, kar bo znano čez poldrugi teden.

Z najbolj uveljavljenima igralcema se utegne okrepiti Zavrč. Pri Haložanih se pogovarjajo z nekdanjim reprezentantom Bosne in Hercegovine Zlatanom Muslimovićem, ki je med drugim igral tudi za Udinese, Parmo, Atalanto in solunski Paok. Nazadnje je nastopal na Kitajskem, pred časom pa je že končal kariero. Drugi potencialni novinec je Brazilec Etto. Pred leti se je najbolj uveljavil pri zagrebškem Dinamu. Jasno je, da bo v Zavrču nastopal tudi mladi Španec Aitor Ruano, ki prihaja iz madridskega Atletica.

Preizkušeni napadalec Mate Eterović se iz Domžal vrača na posodo k Rudarju. Dalmatinec je že izrazil navdušenje nad vrnitvijo v ekipo trenerja Jerneja Javornika. Obetavnega stratega so Velenjčani kot vodjo stroke potrditi tudi za novo sezono.

Za Olimpijo sta podpisala Ricardo Alves in Martin Mimun. Prvi je 22-letni Portugalec, ki je bil pred dvema letoma član reprezentance U-20 na svetovnem prvenstvu. Drugi je leto dni starejši napadalec iz Francije, nekdanji član slovitega PSG. Nazadnje je nastopal v francoski drugi ligi za Laval. Že prej so se Ljubljančanom pridružili Aljaž Krefl in Denis Klinar (ta se je pred dnevi poškodoval) iz Rudarja ter Rok Kronaveter. Novi trener Marjan Pušnik je v strokovni štab kot svojega pomočnika pripeljal nekdanjega člana Kopra Oliverja Bogatinova. Mladinske vrste Olimpije je zapustil 16-letni Vitja Valenčič. Svojo športno pot bo nadaljeval pri Fiorentini.

Krško se na premierno sezono pripravlja s tremi novimi obrazi. V Posavje so se preselili Primorec Luka Volarič, bivši član Olimpije Enes Rujović ter temnopolti zvezni igralec Rhema Obed, ki je nekoč nastopal za mladince Arsenala.

Med Slovenci v tujini se je te dni najbolj smejalo Boštjanu Cesarju. Z dosedanjim klubom, Chievom iz Verone je podaljšal sodelovanje do leta 2018. Iz Italije medtem prihaja vest, da je po sporu z Egipčanom Mohamedom Salahom Fiorentina s seznama odhajajočih umaknila Josipa Iličića, ki naj bi imel po novem zelo pomembno vlogo v moštvu. Mladi branilec Luka Krajnc se je znašel na radarju prav ekipe iz Firenc in Lazia. Zgodba o Samirju Handanoviću je polna preobratov. Sedaj je njegov agent sporočil, da je dosegel dogovor z Interjem, ki pa ga bo razkril šele septembra. Zakaj šele takrat, ni znano.

PETER MARAŽ


Najbolj brano