Maribor z višjo prestavo

Jubilejna deseta izvedba superpokala je pripadla Mariborčanom, ki so v petih dneh še drugič premagali nogometaše Gorice. Sinoči so gostitelje, ki po dobrem mesecu nove sezone ostajajo še brez zmage, ugnali s 4:1. Gorica : Maribor 1:4 (0:2).

Dare Vršič je sinoči dvakrat ugnal Vasjo Simčiča iz najstrožje kazni Foto: Leo Caharija
Dare Vršič je sinoči dvakrat ugnal Vasjo Simčiča iz najstrožje kazni Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Mariborčani so pričakovano, tretjič zapored in skupno četrtič osvojili superpokal ter nadaljevali zmagovito tradicijo iz športnega parka. Novogoriške taktične postavitve so se razblinile še preden se je tekma dobra začela, s poceni prejetima zadetkoma.

Športni park, gledalcev 400, sodnik Žganec (Zalog) 6,5. Strelci - 0:1 Vuklišević (2), 0:2 Vršič (19, z 11m), 1:2 Makinwa (65), 1:3 Vršič (77, z 11m), 1:4 Fajić (88). Gorica: Simčič 5, Širok 5,5, Modolo 5, Jogan 5, Vanin 5,5, Johnson 5, Vetrih 5,5 (od 63. Kavčič 5,5), Žigon 5,5, Arčon 5 (od 46. Pasqualini 5,5), Majcen 5,5 (od 86. Džuzdanović-), Makinwa 6. Trener: Luigi Apolloni. Maribor: Cotman 6,5, Viler 6,5, Vuklišević 7, Šuler 6,5, Stojanović 6, Dervišević 6 (od 84. N'diaye -), Mertelj 6, Sallalich 6,5 (od 73. Mejač 6,5), Vršič 7,5, Mendy 6,5 (od 68. L. Zahović 6), Fajić 6,5. Trener: Ante Šimundža. Rumeni kartoni - Modolo, Simčič, Širok; Vuklišević; rdeč karton - Modolo (76, 2xR).

Za prvega je že v drugi minuti poskrbel Damjan Vuklišević. Mladi up v mariborskem dresu je izkoristil podajo Dareta Vršiča in zmedo v novogoriških vrstah, ki so bile na začetku tekme sila razglašene. Občutno premešani mariborski postavi se ni bilo treba pretirano naprezati. Rezultat je bil precej večji od vložka. Novogoriški izleti v prazno pa so se nadaljevali.

Jean Philippe Mendy je tako bil odločnejši in hitrejši od domače obrambe na čelu z vratarjem Vasje Simčiča, ki je v 18. minuti storil prekršek za enajstmetrovko in rumeni karton. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil Vršič, ki je povišal mariborsko vodstvo za brezskrbno nadaljevanje prvega polčasa državnih prvakov. Preden so Novogoričani s štirimi izrazito ofenzivnimi igralci ujeli ravnotežje v igri, so že zaostajali z 0:2. Veliko pa v napadu niso sestavili. Redki streli so praviloma končali v mariborskem bloku, tako da Aljažu Cotmanu niti ni bilo treba resneje posredovati v prvem polčasu.

Pred nadaljevanjem je Luigi Apolloni poslal v igro novinca Lorenza Pasqualinija in nekoliko uravnotežil postavo, ki je vendarle pomaknila težišče igre na mariborsko polovico. Zvrstilo se je nekaj vročih trenutkov, in strelov od daleč.

Nepričakovano veselje maloštevilnim domačim privržencem je po zgrešeni zaključni žogi Mariborčanov prinesla akcija z Dejanom Žigonom v vlogi podajalca in Stephena Makinwe, ki je tako kot v Ljudskem vrtu načel mariborsko mrežo. Gostiteljem je zadetek dal krila, Mariborčani pa so se pritiska dokončno otresli v 76. minuti. Modolu je sicer uspelo zaustaviti Vukliševića, a s prekrškom za drugi rumeni karton in enajstmetrovko, ki jo je realiziral Vršič in razblinil vse dvome o zmagovalcu. Nusmir Fajić je v končnici s četrtim zadetkom le še postavil piko na i za novo mariborsko lovoriko.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano