Kozli so bili potolčeni do nog

Četudi je bilo vnaprej jasno (kolikor je to v nogometu pač možno), da oslabljeni obalni prvoligaš na Ljudskem vrtu nima nobenih možnosti, pa najbrž niti domači navijači niso upali na tako sanjski začetek.

Nogometaši Maribora so v 19. krogu Prve lige Telekom 
Slovenije premagali Luko Koper s 4:0 (3:0).
Nogometaši Maribora so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 4:0 (3:0). 

MARIBOR > Povsem izgubljena koprska obramba v eksperimentalni postavitvi s tremi možmi v zadnji vrsti in domnevno zgoščeno sredino je namreč v dobrih desetih minutah dvakrat izgubljeno tavala po svojem kazenskem prostoru, kar sta Luka Zahović in Marcos Tavares izkoristila za malonogometna zadetka iz neposredne bližine.

Seveda je bila tekma praktično odločena in Maribor je ležerno prepustil pobudo gostom, ki so za izboljšanje statistike preko Jakova Biljana dvakrat poskusili s streli od daleč, vendar je bila razdalja prevelika za vratarja kova Handanović, četudi gre za Jasmina in ne njegovega bolj znanega bratranca. Ko je kazalo, da so Koprčani vsaj vzpostavili ravnotežje, pa je obramba spet dopustila veliko prostora Daretu Vršiču, ki je streljal z 22. metrov, vratar Marijan Antolović pa se je solidarnostno pridružil soigralcem v slabi predstavi ter prejel zadetek “skozi trebuh.”

Ves čas se je zdelo, da bi lahko Štajerci napolnili mrežo razglašenih kozlov, ki pa so na krilih svežega Rubena Belime Rodrigueza vseeno dokaj ambiciozno začeli pričeli drugi polčas, čeprav so se njihovi napadi praviloma razblinjali pred kazenskim prostorom Maribora. Da jim ne bi greben preveč zrasel, se je Tavares po slabi uri igre sprehodil skozi gostujočo obrambo ter z roba kazenskega prostora znova zadel v polno, vratar Antolović pa je občudujoče spremljal njegov strel, četudi se je žoga komaj skotalila do mreže.

Do konca so fluoroescentni rumeni v neobvezni igri preizkušali nekatere taktične finese z visokim presingom in Mariborčanom že na njihovi polovici nenavadno pogosto odvzeli žogo, vendar nato praviloma niso vedeli, kaj storiti s čudnim okroglim predmetom, zato so ga korektno predali nasprotniku. Skratka, tekma brez prave zgodbe ...

Darko Milanič, trener Maribora: “Bila je podobna tekma kakor zadnja s Krškim, saj smo zgodaj povedli in s kombinirano igro prišli do sedme zaporedne zmage.”

Igor Pamić, trener Luke Koper: “Komentar niti potreben, ko tako zgodaj prejmemo dva zadetka. Prevzemam odgovornost za poraz, do konca jeseni nam preostaneta še dve tekmi, s katerih bomo skušali izvleči kar največ. V nadaljevanju bi lahko bilo še vedno dosegljivo četrto mesto, ki vodi v Evropo, vendar moštvo potrebuje osvežitve predvsem v napadu in na položaju centralnih branilcev ... pa še marsikaj drugega.”

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2000, sodniki: Bukovec (Lendava), Vukan (Gornja Radgona) in Skok (Ptujska Gora).
Strelci: 1:0 Zahović (9.), 2:0 Tavares (12.), 3:0 Vršič (35.), 4:0 Tavares (59.).
Maribor: Handanović, Šme, Rajčević, Šuler, Janža, Kabha, Pihler, Sallalich (od 70. Vrhovec), Vršič (od 67. Hotić), Zahović, Tavares (od 76. Omoregie).
Luka Koper: Antolović, Andrejašič, Datković, Biljan, Sikošek, Kokorović (od 66. Krivičić), Pranjić (od 78. Paljk), Horvat (od 46. Belima), Teijo, Pekuson, Pučko.
Rumeni kartoni: Hotić; Kokorović, Biljan, Teijo.
Rdeči karton: /.

BORIS PLANINC


Najbolj brano