Maribor padel na Bonifiki

Kljub večernemu terminu je vročina neusmiljeno pritiskala na slovensko Istro in tudi stadion na Bonifiki je dajal vtis, da tribune dobesedno izparevajo. To ni ustavilo kakšne stotnije mariborskih navijačev, aktualnega prvaka pa si je prišlo ogledati tudi solidno število domačih “nevtralcev”.

Borbeni Jaka Štromajer je  dosegel izenačujoči zadetek, 
“prste pa je imel vmes” tudi pri odločilnem golu za veliko 
zmago Koprčanov. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Borbeni Jaka Štromajer je dosegel izenačujoči zadetek, “prste pa je imel vmes” tudi pri odločilnem golu za veliko zmago Koprčanov. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Oba trenerja sta imela precej težav s sestavo udarne enajsterice, Luka Koper pa je pričela dokaj previdno ter prepustila pobudo Štajercem. Vijolice se niso pustile prositi in v četrti minuti je Mendy po kotu z glavo streljal malce previsoko, kmalu pa je vajo ponovil še Gigli, kateremu je veselje s parado za fotoreporterje preprečil Vasja Simčič. Uvodno otipavanje bi se lahko končalo slabo za obalnega prvoligaša, ko je v 16. minuti Mendy na kovancu za dva evra obrnil Damirja Hadžića ter v sredini našel osamljenega Ibraimija, ki pa se je očitno spomnil osvojenega naslova v koprskem dresu, njegov strel pa je zgolj oplazil prečko, na olajšanje domačih.

Redki napadi rumeno-modrih so se praviloma ustavljali še pred nevarno cono, nasploh pa je bila igra dokaj raztrgana s številnimi prekinitvami. Koprska klop je prvič pospešeno zadihala v sodniškem podaljšku prvega polčasa, ko je žoga po podaji Ivice Guberca z desne strani skozi gnečo prišla do Denisa Halilovića, toda nevarni koprski branilec ni imel dovolj časa za ustrezno reakcijo in je z nekaj metrov streljal previsoko.

Za razliko od zaspanega prvega dela igre se je drugi pričel atomsko, kajti takoj po prihodu iz slačilnic so Mariborčani povedli. Dare Vršič je dobil žogo v območju udarca, jo lepo umiril ter iz obrata zadel spodnji levi kot Simčičevih vrat. Mariborske bakle na tribunah se niso še niti ugasnile, ko je bil rezultat znova poravnan. Kanarčki so na desni strani poslali v ogenj Mateja Pučka, ki je po tleh ostro podal do Štromajerja. “Jacek” je bil v naletu in je prišel do žoge pred Šulerjem, ga hitro obšel ter s strelom po tleh premagal Jasmina Handanovića.

Po ognjemetu na otvoritvi drugega polčasa se je igra znova umirila, kajti v podzavesti so se oboji očitno zadovoljili z delitvijo plena, zgolj nekdanji Koprčan Mendy je verjetno dobil navdih, ko je med polčasom free-styler Igor Štimec z žongliranjem zabaval gledalce. Senegalec je namreč izvedel nekaj atraktivnih prodorov, vendar ga soigralci niso razumeli ali pa njegova zadnja podaja ni bila dovolj natančna. Obe ekipi sta se vse pogosteje odločali za strele od daleč, redke nevarne akcije pa niso prinesle pravih nevarnosti.

KOPER >Stadion Bonifika, gledalcev 1800, sodnik Balažič (Ljubljana) 7.0.
Strelca: 0:1 Vršič (47), 1:1 Štromajer (49), 2:1 Galešić (85).
Luka Koper: Simčič 7, Palčič 6,5, Halilovič 6,5, Hadžič 6, Radujko 6,5 (66. Tomić 6,5), Guberac 6,5, Krivičič 6,5, Črnigoj 6,5, Rahmanović 5,5 (59. Galešić 6,5), Pučko 6,5 (73. Andrejašič 6,5), Štromajer 7,5.
Maribor: J. Handanovič 6, Šuler 6, Gigli 6, Viler 6, Filipovič 6, Kabha 6, Ibraimi 6.5 (76. Tavares 6), Vršič 6.5, Bohar 6, Mendy 7, Bajde 5.
Rumeni kartoni: Guberac (72), Simčič (92)/Bajde (20), Viler (48), Kabha (74).

Vse je kazalo na neodločen izid, ko je po celi večnosti strelski post iz igre prekinil Goran Galešić. Spet se je Štromajer odlično ogradil na robu kazenskega prostora, dolgo iskal prostor za strel, ko pa so vijolice zaprle vse dohode do vrat, je s skrajnim naporom porinil žogo do Galešića. GG ni mogel iz svoje kože in je sfintiral še enega od gostujočih branilcev, nato pa s približno desetih metrov delno z desne strani zanesljivo zadel.

Zadnje minute so minile v stihijskih napadih Mariborčanov, rumeno-modri pa so zvito prežali na protinapade. Večjih priložnosti ni bilo in Luka Koper je dokaj mirno dočakala prvo letošnjo zmago, s katero bo precej lažje zadihala.

BORIS PLANINC


Najbolj brano