Maribor Branik - Istrabenz Plini Izola 25:24

Rokometaši Maribor Branika so v današnji tekmi 6. kroga 1. NLB Leasing lige premagali ekipo Istrabenz Plini Izola s 25:24 (12:14).

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

MARIBOR > Mariborske rokometaše je potem, ko je na začetku tedna vodstvo kluba sporazumno prekinilo sodelovanje s trenerjem Borisom Deničem, prvič vodil Slavko Ivezič. Nekdanji selektor slovenske moške reprezentance, ki v zadnjih letih z veliko uspeha vodi slovensko mladinsko izbrano vrsto, je uspešno začel svojo trenersko pot v mariborskem klubu. Ob polčasu so z dvema goloma prednosti še vodili gostje iz Izole, v napeti končnici pa so domačini le prišli do svoje druge zmage v letošnjem državnem prvenstvu.

Uvodne minute tekme so pripadle Izolanom, ki so z goli Jakoba Vukovića in Elvina Čosića v 12. minuti Mariborčanom pobegnili za štiri gole (8:4). Domačo ekipo sta dve minuti pozneje v igro vrnila Tine Poklar in Cingesar, ki je v polno zadel dvakrat, saj so gostje vodili le še z golom prednosti (7:8), toda z goloma Andraža Velkavrha in Čosića so varovanci Boruta Hrena spet nekoliko lažje zadihali, saj so domačinom pobegnili za tri gole, takšna pa je bila po dveh golih Kristjana Juriča tudi njihova prednost tik pred iztekom prvega polčasa. Velkavrh je pred odhodom na odmor postavil končni izid po prvih 30 minutah tekme.

Tudi v drugem polčasu so bili večinoma v vodstvu gostje, vendar so jih domačini v 49. minuti, ko je Aleksander Špende z dvema zaporednima zadetkoma najprej izenačil ter nato povedel branikovce v vodstvo z 21:20. Ante Kaleb je v 53. minuti povišal na 23:21, a so se Izolani še enkrat vrnili v igro ter z golom Juriča v 56. minuti izenačili na 23:23. V napeti končnici je najprej Grega Jamnik dobro minuto pred koncem zadel za 25:24, Mile Mijušković, ki je v drugem polčasu zbral 10 obramb, pa je ubranil strel gostov. Vijoličasti rokometaši v zadnji minuti niso izkoristili napada za povišanje vodstva, a je nekaj sekund pred koncem Mijušković ubranil strel Juriča in točki sta tako ostali v Mariboru.

V mariborski ekipi so bili najbolj učinkoviti Ante Kaleb in Matic Verdinek s petimi goli, Tine Poklar je zadel štirikrat, pri gostih je bil s šestimi goli najbolj razpoložen Jakob Vuković, petkrat sta v polno zadela Kristjan Jurič in Andraž Velkavrh.

Maribor Branik bo v prihodnjem krogu, 17. oktobra, gostoval v Dobovi, izolski rokometaši pa bodo že v sredo, 14. oktobra v svoji dvorani igrali s Celjem Pivovarno Laško.

> Maribor, gledalcev 120, sodnika: Nahtigal (Ljubljana) in Čretnik (Celje).

> Maribor Branik: Cingesar 2, Žmavc, Kaleb 5 (3), Jamnik 3, Poklar 4, Čudič, Mijušković, Hrastnik, Fidel 1, Špende 2, Verdinek 5, Brajović 2, Čagalj, Štumpfl, Mišković 1, Kastelic.

> Istrabenz Plini Izola: Jurič 5, Čolić, Stepančič 1, Žgavec, Kmetič, Čosić 4, Kecman, Vončina, Vuković 6, Gomezelj, Gjerek 2, Popovič 1 (1), Velkavrh 5, König, Madžarevič.

> Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (3), Istrabenz Plini Izola 2 (1).

> Izključitve: Maribor Branik 8, Istrabenz Plini Izola 8 minut.

> Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano