Maribor - Salonit Anhovo 2:3

Odbojkarji Salonita Anhovo so v tekmi 9. kroga 1. DOL za moške v gosteh premagali Maribor s 3:2 (-22, -19, 22, 13, 10).

Odbojkarji Salonita Anhovo so v tekmi 9. kroga 1. DOL za 
moške v gosteh premagali Maribor s 3:2 (-22, -19, 22, 13, 
10). Foto: Igor Mušič
Odbojkarji Salonita Anhovo so v tekmi 9. kroga 1. DOL za moške v gosteh premagali Maribor s 3:2 (-22, -19, 22, 13, 10). Foto: Igor Mušič

MARIBOR > V tekmi dveh po kakovosti dokaj izenačenih tekmecev so se zmage veselili primorski odbojkarji. Čeprav so v nizih zaostajali 0:2, so v nadaljevanju dokazali, da so za spoznanje boljši od Štajercev.

"Vesel sem, da je po poškodbi zaigral Tomaž Horvat, ki pa ni imel dovolj moči, da bi lahko vso tekmo odigral na visoki ravni. Po vodstvu 2:0 v nizih smo zaigrali slabše, si privoščili preveč napak in Salonit je zasluženo zmagal," je iskreno priznal trener Maribora Grega Horvat. "V prvih dveh nizih smo imeli velike težave v napadu in tudi slabo smo izvajali začetne udarce. V nadaljevanju smo izboljšali igro na vseh ravneh tako da smo zadovoljni z dvema točkama," je povedal trener Salonita Anhovo Leon Schlilling.

V mariborski ekipi je po poškodbi spet zaigral kapetan in najizkušenejši igralec Tomaž Horvat, ki je bil tudi prvo ime uvodnega niza. Domala vsak napad je končal s točko, do konca niza jih je zbral devet. Dobrega pomočnika je imel v Vasji Plescu, ki je dosegel pet točk, a tudi drugi odbojkarji Maribora so igrali dobro. Gostje so bili do sredine niza enakovredni gostiteljem, potem pa so si ti priigrali tri točke prednosti in prednost z zbrano igro obdržali do konca niza.

Tudi v drugem nizu so gostitelji zaigrali zanesljivo, povedli s 5:2, nato pa začeli grešiti. Pešal je sprejem, tudi v napadu so se pojavljale napake, posledica tega je bil delni izid 6:1 za Primorce ter njihovo vodstvo 8:6 ob prvem tehničnem odmoru. Toda njihovo veselje ni trajalo dolgo, kajti domači so spet strnili vrste, izničili prednost tekmeca in povedli s 13:11. V nadaljevanju so igrali še bolj zavzeto in odločno, z lahkoto zaustavljali napade Salonita, nizali točke za točko, povedli 22:16, že takrat je bilo bolj ali manj jasno, da bodo povedli z 2:0.

Da se ne nameravajo predati, so gostje dokazali z igro v uvodnih minutah tretjega niza. Z napadalnimi akcijami, v katerih sta se odlikovala Urban Česnik in Dalibor Tomić, so povedli 16:13, nato pa stopnjevali ritem igre, prednost pa povišali na 18:14. Gostje so tudi v nadaljevanju narekovali ritem igre, višali prednost (21:15), v končnici pa jim je šlo za nohte. Mariborčani so se z bojevito igro približali na dve točki (21:23), zasuk pa jim ni uspel.

Tudi v četrtem nizu so Primorci narekovali ritem igre, a so jim pri doseganju točk pomagali tudi Štajerci, ki so zaigrali zelo slabo. Gostje so povedli z 8:5, nato pa ob bledi igri gostiteljev prednost povišali na kar 15:5. Mariborčani so skušali znižati prednost gostov, a jim to ni uspelo, kajti Primorci so igrali zelo zanesljivo, razigral se je tudi Dejan Čabarkapa, Mariborčani do konca niso imeli niti minimalnih možnosti, da bi se izognili "tie breaku".

V njem so bolje začeli mariborski odbojkarji, povedli 4:1, nato pa pobudo prepustili gostom, ki jim je uspel preobrat z vodstvom 9:6, ki ga do konca teke niso več izpustili iz rok.

> Dvorana Tabor, gledalcev 109, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Mesarič (Murska Sobota).

> Maribor: Horvat 26, Mlakar 7, Abraham, Vrabl 2, Zidar, Košenina 7, Kasnik 6, Šoštarič, Uremović 7, Virtič, Plesec 14, Knuplež.

> Salonit Anhovo: Česnik 11, Šarić, Karnel, An. Kovačič, Dos Santos 12, Jerončič, Al. Kovačič, Čabarkapa 19, Okroglič 15, Krivec 2, Tomić 14, Savičić 7.

STA


Najbolj brano