Marguč tretji v slalomu

Deskar Rok Marguč je na svetovnem prvenstvu v Lachtalu v Avstriji v disciplini paralelni slalom osvojil bron. To je njegov še drugi bron po SP leta 2011 v La Molini. Drugi Slovenec v izločilnih bojih Žan Košir je izpadel v četrtfinalu.

Rok Marguč Foto: STA
Rok Marguč Foto: STA

KREISCHBERG > Rok Marguč je v izločilne boje napredoval z 11. dosežkom kvalifikacij. Da je pripravljen za največje tekme, je dokazal že v osmini finala, ko je bil za 29 stotink sekunde hitrejši od štirikratnega svetovnega prvaka Avstrijca Benjamina Karla. V četrtfinalu je nato izločil še enega Avstrijca, Lukasa Mathiesa, ki je na progi po veliki napaki izgubil boj z Laščanom.

Nato je sledil polfinalni boj s kasnejšim prvakom Italijanom Rolandom Fischnallerjem, ki pa je bil na rdeči progi od slovenskega tekmovalca hitrejši za 40 stotink sekunde. Marguč tako ni dobil priložnosti za obrambo naslova svetovnega prvaka izpred dveh let s prejšnjega prvenstva v kanadskem Stonehamu.

V malem finalu je Marguča čakal Italijan Aaron March, ki je bil v polfinalu počasnejši od Rusa Andreja Soboljeva. Marguč je Italijana premagal za 59 stotink sekunde še četrto kolajno na svetovnih prvenstvih, v La Molini je bil tretji v paralelnem slalomu in drugi v paralelnem veleslalomu, pred dvema letoma v Kanadi pa je bil prvi v paralelnem slalomu.

Košir se je z najboljšim časom kvalifikacij uvrstil v izločilne boje paralelnega slaloma deskarjev na svetovnem prvenstvu v Lachtalu. V osmini finala je izločil Nemca Daniela Weisa, od katerega je bil hitrejši za 32 stotink sekunde, a je nato v četrtfinalu naletel na razpoloženega Soboljeva, kasnejšega finalista in dobitnika srebra, ki je bil od Tržičana hitrejši za 51 stotink sekunde. Košir je tako ostal brez cilja uvrstitve v finale in brez prve kolajne s svetovnih prvenstev.

Prepočasni za uvrstitev med najboljših 16 so bili Jure Hafner (22.), Tim Mastnak (28.) in Jernej Demšar (37.). V kvalifikacijah je izpadla tudi edina slovenska predstavnica Gloria Kotnik (24.).

STA


Najbolj brano