Maradona: Blatter naučil Platinija krasti

Nekdanji argentinski nogometni zvezdnik Diego Maradona je znova kritiziral vodilna moža Evropske (Uefa) in Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Michela Platinija in Seppa Blatterja. Pravi, da je Platini, ki se poteguje za mesto prvega moža Fife, podoben Blatterju. Ta ga je po Maradonovem mnenju naučil krasti.

Nekdanji argentinski nogometni zvezdnik Diego Maradona je 
znova kritiziral vodilna moža Evropske in Mednarodne nogometne zveze Michela Platinija in Seppa Blatterja.  Foto: Jumana El Heloueh
Nekdanji argentinski nogometni zvezdnik Diego Maradona je znova kritiziral vodilna moža Evropske in Mednarodne nogometne zveze Michela Platinija in Seppa Blatterja.  Foto: Jumana El Heloueh

RIM > “Blatter je povzročil veliko škode nogometu in to s Platinijem je farsa. Pretvarjata se, da nimata nikakršne povezave, v bistvu pa sta vedno delala z ramo ob rami,” je za neapeljsko televizijsko postajo PiuEnne povedal Diego Maradona.

“Če si želimo transparentno Fifo, potem ne moremo glasovati za Platinija, ki je blizu Blatterju. Ta ga je naučil krasti,” je za časnik Corriere dello Sport povedal svetovni prvak iz leta 1986.

Štiriinpetdesetletni Maradona pravi, da je dosegel dogovor z jordanskim princem Alijem, še enim kandidatom za predsednika Fife. “Če bo zmagal na volitvah, potem bom jaz eden njegovih podpredsednikov,” je sklenil nekdanji zvezdnik Napolija in Barcelone.

Volitve za predsednika Fife bodo 26. februarja.

STA


Najbolj brano