“Manjka nam predrznosti”

Rokometni reprezentanti so se po novem letu zbrali na sklepnem brušenju forme pred evropskim prvenstvom, ki jih od sredine meseca čaka na Poljskem. Med drugim bodo pripravljalno tekmo odigrali v soboto v Kopru.

Dean Bombač (levo) in legendarni telovadec Miro Cerar st. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Dean Bombač (levo) in legendarni telovadec Miro Cerar st. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ZREČE, IZOLA > Danes izbrance selektorja Veselina Vujovića čaka prva od štirih pripravljalnih tekem. Slovenija se bo v Krškem ob 18. uri pomerila z Makedonijo, jutri bo vajo ponovila še v Celju (18.30). V petek, 8. januarja, jo čaka pripravljalna tekma s Hrvaško v Ivanič Gradu, dan kasneje ob 16.15 pa še povratna tekma v koprski Bonifiki, kjer se bosta domačim navijačem predstavila Izolan Borut Mačkovšek in predvsem domačin Dean Bombač. “Vsako, tudi pripravljalno tekmo bomo šli na polno, kaj šele tisto, ko se bomo pomerili z našimi tradicionalnimi velikimi tekmeci Hrvati. Rad bi povabil vse ljubitelje športa z Obale in vse Primorske, naj pridejo navijat in nas tako pospremijo na evropsko prvenstvo, saj bo to zadnja tekma pred odhodom na Poljsko. S fanti želimo navijače navdušiti že doma, da bodo verjeli, da smo na Poljskem sposobni narediti rezultat,” je po izboru Našega športnika rokometnim navijačem v izjavi za PN popihal na dušo najboljši slovenski rokometaš minulega leta Dean Bombač.

> Je drugi del priprav res tako naporen, kot ga je napovedal selektor Vujović?

“Naporno je. Veliko se bazira na igri z žogo, dosti tečemo, ampak je precej lažje, ker to ni zgolj monotona fizična priprava brez žoge. Osebno sem zadovoljen, dokler ni na treningu medicinskih žog. Brez njih lahko treniram tudi pet ur zapovrstjo. Vse je v mejah normale.”

> Najbrž tokrat odkrito pričakujete eno nosilnih vlog v izbrani vrsti?

“Mislim, da je skrajni čas, da letos dobim pomembno vlogo v reprezentanci. Če je ne bom letos, potem pa res ne vem več, kdaj jo bom. Prepričan sem, da tudi selektor razmišlja v tej smeri. Prepričan sem tudi, da se ta dan hitro bliža. Od mene bo odvisno, če jo bom znal izkoristiti.”

> S tujimi selektorji zgodba ni enoznačna - eni so pri nas uspeli, drugi ne. Vujović je po Zvonimirju Serdarušiću drugi tujec na slovenski klopi - menite, da gre z njim rokometna zgodba višje?

“Hja, malo je nehvaležno, da jaz to ocenjujem. Vemo, o kakšnem rokometnem imenu govorimo, in ko pripelješ takega bivšega igralca in trenerja z avtoriteto, je to lahko samo dobro. Prenaša nam svoje igralske in trenerske izkušnje. Slovencem nam manjka drznosti in neka mera pokvarjenosti, ki v rokometu vedno pride prav. To dvoje smo že zdaj najbolj pogrešali. Zakaj Slovenci v svojih klubih znamo biti tudi bolj predrzni, v reprezentanci pa ne, je zanimivo vprašanje. Verjetno zato, ker v isti ekipi niso samo Slovenci (smeh).” RM


Najbolj brano