Manj italijanskega pridiha

Okrnjen tekmovalni vikend prve slovenske nogometne lige bo sklenil primorski derbi. Gorica in Luka Koper se bosta v tekmi tretjega kroga v športnem parku pomerila jutri ob 20. uri.

Vasja Simčič  bo tokrat branil novogoriška vrata Foto: Leo Caharija
Vasja Simčič bo tokrat branil novogoriška vrata Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, KOPER > Na lanskih štirih derbijih ni manjkalo iskric na in ob igrišču. Glavni vlogi sta pripadli kar obema trenerjema, novogoriškemu Luigiju Apolloniju in koprskemu Rodolfu Vanoliju, ki sta si imela veliko povedati med tekmami, še več pa po njih. Razvoj dogodkov je bil podoben. Ekipa, ki je povedla, je nato tudi vknjižila tri točke. Remija v štirih medsebojnih tekmah pretekle sezoni ni bilo. Potem ko so Koprčani dobili prvi medsebojni dvoboj na Bonifiki, so na drugem obračunu v športnem parku gladko slavili Novogoričani. Spomladi so vse točke pripadle Koprčanom, ki bodo jutri poskušali nadaljevati zmagoviti niz z letošnjih gostovanj.

Koprčani so v primerjavi s preteklo sezono ohranili bolj ali manj nespremenjeno zasedbo. V njej je tudi Miha Gregorič, ki je poleg Gorana Galešića še ostal od mini novogoriške kolonije v Kopru. “Tekmovalni premor nam je prišel prav za osvežitev, predvsem pa za odpravo grenkega priokusa po nesrečnem razpletu evropske zgodbe. Misli smo že usmerili na slovensko sceno, kjer bomo poskušali iztržiti čim več. Takšno je naše vodilo tudi za tekmo v Novi Gorici,” je pojasnil Miha Gregorič. Na nasprotni strani bosta lanska člana koprske zasedbe, vratar Vasja Simčič in Sandi Arčon, ki je dosegel prvi in edini prvenstveni zadetek za Novogoričane v novi sezoni, ki so jo začeli zelo skromno.

Nič točk po uvodnih dveh prvenstvenih tekmah je vse prej kot dobra popotnica za primorski derbi. “Na začetku sezone smo imeli kar nekaj nesreče. Ne smemo se preveč ozirati nazaj. Gledati moramo naprej in nadaljevati z zavzetimi igrami. Prej ali slej se bo tudi sreča obrnila na našo stran. S Koprčani pričakujem dobro tekmo. Rivalstvo pa ne škodi, prej nasprotno,” je pojasnil Amedej Vetrih, ki je bil že lani eden stalnih članov udarne novogoriške enajsterice. Letos pa je ob zoženem izboru igralcev domala nezamenljiv.

Verjetni enajsterici - Gorica: Simčič, Širok, Modolo, Jogan, Vanin, Johnson, Vetrih, Džuzdanović, Žigon, Arčon, Majcen; Luka Koper: Radošević, Hadžić, Halilović, Blažič, Čovilo, Guberac, Ivetić, Palčič, Črnigoj, Galešić, Štromajer.

Novogoričani še dopolnjujejo svojo zasedbo tako kot tudi proračun za to sezono. Po besedah predsednika ND Gorica Roberta Vrtovca bodo prispevek bivšega glavnega pokrovitelja Energy Ti nadomestili z novimi sponzorskimi prilivi iz Italije. Dolgove iz pretekle sezone naj bi poskušali pokriti po prilivih iz že sklenjenih dogovorov. “Razvoj dogodkov ni bil tak, kot smo načrtovali. Sodelovanje s Parmo ni zamrlo, čeprav poteka v precej manjšem obsegu kot lani. Pri dopolnitvi ekipe pa nam ne gre na roko niti italijanski tekmovalni koledar oziroma neskladje s slovenskim. Verjamem pa, da bomo do konca meseca sestavili zasedbo, ki bo v prihodnje konkurenčna vsem v ligi,” je pojasnil Vrtovec.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano