Mandarić obnovil dialog z Green Dragonsi

Novi predsednik nogometnega kluba Olimpija Ljubljana Milan Mandarić se je takoj po prihodu v Ljubljano sestal s predstavniki navijaške skupine Green Dragons ter jim predstavil kratkoročni in dolgoročni načrt delovanja kluba pod novim vodstvom. Pogovarjali so se tudi o sodelovanju med navijaško bazo in klubom.

Milan Mandarić Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Milan Mandarić Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Po petih letih na mestu predsednika edinega nogometnega prvoligaša iz slovenske prestolnice se je Izet Rastoder odločil za odhod. Za štiri milijone evrov je mesto predsednika kluba odstopil ameriškemu poslovnežu srbskega rodu Milanu Mandariću, ki ga v nogometnem svetu kot lastnika tamkajšnjih klubov zlasti cenijo v Angliji.

Čeprav novi strokovni štab še ni znan, se je Mandarić še pred uradnim začetkom svojega delovanja v Ljubljani - skupščina kluba, na kateri bodo potrjevali novega predsednika bo 15. junija -, odločil za prelom s politiko prejšnjega predsednika ter obnovil prekinjeni dialog z navijači.

Green Dragons: Odhoda Rastoderja nismo veseli samo mi

Rastoder je bil osovražen pri organiziranih ljubljanskih navijačih Dragonsih. Ti se niso strinjali z Rastoderjevo politiko, zahtevali so njegov odstop, ker njihove prošnje niso bile uslišane, so se nazadnje odločili za bojkot domačih tekem.

“Konec je temnega obdobja v Olimpiji, ki je bila v preteklosti ugrabljena tistim, ki jo zares nosimo v srcu. Dejstvo je, da odhoda nismo veseli samo mi, ampak je le ta razveselil veliko večino ljudi, ki so z Izetom Rastoderjem sodelovali na nogometnem področju. Izet Rastoder je preteklost, naš pogled pa je usmerjen v prihodnost,” je danes navijaška skupina sporočila v svojem spletnem glasilu. Za petek ob 20. uri je na ljubljanskem Prešernovem trgu napovedala “druženje” oziroma zabavo.

“Čas je, da Dragonsi prebudimo Ljubljano in se malce 'podružimo' v centru Ljubljane. Saj poznate tisto našo: 'Zato, ker znamo skupi držat...'. Tisti, ki ste bili z nami že ob praznovanju 25. letnice, veste, da je bilo noro. Tudi tokrat je udeležba obvezna, nekaj bomo spili, prižgali kako baklo in se še bolj povezali pred začetkom nove sezone. Mrtvilo je bilo dovolj dolgo, zato je čas, da naredimo malo zabave v centru najlepšega mesta na svetu,” so sporočili Dragonsi.

Z Mandarićem bodo redno sestankovali

Veseli so vnovične vzpostavitve komunikacije s klubom. “Po več kot enoletni prekinitvi normalne komunikacije med navijaško skupino in klubom smo se včeraj v popoldanskih urah sestali s kandidatom za predsednika Olimpije Milanom Mandaričem in z generalnim direktorjem kluba Rankom Stojićem ter govorili o prihodnosti Olimpije,” so zapisali navijači zeleno-belih.

“Kandidat za predsednika Olimpije se zaveda ključnega pomena navijačev v zgodbi nove velike Olimpije. Povedal je, da bo, kot vsak človek, delal tudi napake, a da je pomembno, da se o napakah pogovarjamo. Z novim generalnim direktorjem kluba smo se dogovorili za redno sestankovanje in dialog, predstavili pa smo tudi agresivno medijsko poročanje ob njegovem imenovanju, ki je navijaško bazo razvnelo,” še dodajajo.

“Zaradi preteklih slabih izkušenj vseh navijačev Olimpije je dejstvo, da zaupanja v Olimpijo ni. Zaupanje je lahko izgubiti, veliko teže pa ga je povrniti. Dragonsi verjamemo, da je začrtana pot pozitivna, v kolikšni meri in kako jo bodo klubski uradniki uresničili, pa bomo videli v naslednjih mesecih,” je na koncu sporočila Green Dragons Ljubljana.

STA


Najbolj brano