Mandarić je prodal terjatev do FC Koper

Ameriško-srbski poslovnež Milan Mandarić je v torek prodal nekaj manj kot milijon evrov visoko terjatev do FC Koper, poroča Siol.net.

Milan Mandarić Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Milan Mandarić Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > S prodajo terjatve se Milan Mandarić, sicer predsednik in financer ljubljanske Olimpije, očitno umika iz spora z ekipo koprskega župana Borisa Popoviča.

V klubu FC Koper so sredi leta sprožili poenostavljeno prisilno poravnavo. Še pred tem se je zgodil domnevno fiktiven posel s podjetjem iz davčne oaze, ki ga obvladuje nogometni menedžer Andy Bara. S tem naj bi želeli ustvariti možnost za odpis velike večine dolgov do Mandarića, tudi če se ta ne bi strinjal.

Milijonsko terjatev do FC Koper je po podatkih Siol.neta od Mandarića kupilo podjetje Delona, ki je v lasti hrvaškega državljana Boška Županovića, sicer nogometnega menedžerja. Bremenilo naj bi ga več domnevno spornih poslov, izpeljanih na Hrvaškem. Nakup terjatve do FC Kopra dokazuje vloga, ki jo je podjetje v tem tednu vložilo na okrožno sodišče v Kopru, poroča Siol.net. V njenem imenu je vlogo oddal odvetnik Franci Matoz, ki zastopa tudi Mandarića. Delona, ki pred tem ni bila upnik FC Koper, je predlagala, da se jo pooblasti za vodenje poslov v klubu. O tem se morajo izreči še drugi večji upniki, vendar s tem ne bi smela imeti težav, poroča Siol.net.

Spletno uredništvo


Najbolj brano