Madžari, potem pa naši (foto)

Na zadnjo novembrsko soboto se je 40 tekmovalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Madžarske pomerilo na tretjem odprtem državnem prvenstvu v morskem kajaku in mednarodni tekmi v stoječem veslanju - supu.

Kajakaši pred ciljem ... Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Kajakaši pred ciljem ... Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Za pokal Kopra so tekmovali na 16-kilometrski razdalji s startom na Bernardinu in ciljno črto na koprskem mestnem kopališču.

Med kajakaši člani je bil najhitrejši madžarski tekmovalec, nosilec več medalj s svetovnih prvenstev in specialist za kajak na dolgih razdaljah, Adrian Boros, s časom 1:07:57. Tik za njim se je uvrstil Slovenec Jošt Zakrajšek (KKK Tacen), tretji pa je bil še en Slovenec, Simon Oven (KKK Ljubljana). Oba tekmovalca, ki prav tako dosegata zavidljive uspehe na mednarodnih tekmah, sta osvojila prvo in drugo mesto na državnem prvenstvu, tretji pa je bil Anže Urankar iz Kajak kanu kluba Ljubljana.

Med mladinci so se v mednarodni tekmi izkazali madžarski tekmovalci Kajak kanu kluba Tolna, ki so osvojili vsa tri prva mesta. Zmagal je Bálint Nazsonyi pred Tamásom Keresztesom in Patrikom Puskásom. Četrti je bil Rok Štefič iz Kajak kanu kluba Orka, ki je postal tudi državni prvak. Drugi je bil Vid Oštrbenk iz Čateža, tretji pa Matej Madruša (KKK Orka).

Pri ženskah je zmagala Lea Prodan (KKK Žusterna), ki je do cilja potrebovala uro in 37 minut. Za njo je v cilj priveslala Kristina Perič (KKK Orka Ankaran), tretja je bila Eva Ferjan (KKK Tacen).

V stoječem veslanju je bila konkurenca slabša, v cilj so z veljavnim časom priveslali le trije: Vid Tršan (TikiTeam, 1,44.31), Aljaž Požes (SUP klub) in Denis Matjaž (TikiTeam). RN


Najbolj brano