Madridski derbi in El Classico

Lani sta Real in Atletico uprizorila madridski derbi v finalu nogometne lige prvakov, letos se bosta pomerila v četrtfinalu elitnega klubskega tekmovanja. Že jutri pa bo pod drobnogledom še en španski obračun: Barcelona in Real se bosta pomerila v državnem prvenstvu.

 “El clasico” je v zadnjem desetletju  najbolj  mikaven nogometni obračun. Špansko rivalstvo Barcelone in Reala je preraslo v globalno, tudi po zaslugi Lionela Messija in Cristiana Ronalda, ki bijeta interno bitko za primat najboljšega nogometaša na Foto: Reuters
“El clasico” je v zadnjem desetletju najbolj mikaven nogometni obračun. Špansko rivalstvo Barcelone in Reala je preraslo v globalno, tudi po zaslugi Lionela Messija in Cristiana Ronalda, ki bijeta interno bitko za primat najboljšega nogometaša na Foto: Reuters

NOVA GORICA > “El clasico” je v zadnjem desetletju najbolj mikaven nogometni obračun. Špansko rivalstvo Barcelone in Reala je preraslo v globalno, tudi po zaslugi Lionela Messija in Cristiana Ronalda, ki bijeta interno bitko za primat najboljšega nogometaša na svetu. Strelski obračun v španskem prvenstvu z 32:30 v zadetkih za zdaj dobiva Argentinec.

Messi je v zadnjem obdobju v sijajni formi, tako kot tudi soigralci pri Barceloni, ki je izničila zaostanek za Realom. Po 27. krogih imajo Katalonci točko naskoka in gredo nasploh z boljšo popotnico v dvoboj na Camp Nou. Prvi medsebojni obračun je pripadel Realu, zmagovalec drugega bi si v boju za naslov španskega prvaka priigral lepo prednost. Ne pa tudi odločilne, saj bo do konca nato še vedno deset krogov.

Realovi nogometaši in trener Carlo Ancelotti so bili v zadnjem mesecu dni izpostavljeni številnim kritikam privržencev belega baleta predvsem zaradi predstav. Rezultatsko namreč ostajajo v igri za obe lovoriki. V ligi prvakov kraljevi klub čaka novo poglavje obračunov z Atleticom. Mestni tekmec jim na španskih tleh tudi v letošnji sezoni greni življenje. Real na šestih medsebojnih tekmah namreč še ni premagal Atletica, slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka. Tudi Barcelono čaka v četrtfinalu lige prvakov zahteven tekmec. S Paris-Saint Germainom so se pomerili že v skupinskem delu, pa tudi v četrtfinalu pred dvema letoma, ko so ga z nemalo težavami tudi izločili. Parižane je takrat vodil prav Ancellotti. Zlatan Ibrahimović bo odslužil kazen zaradi rdečega kartona na prvi tekmi in bo lahko pomagal soigralcem na povratnem dvoboju v Barceloni.

Bayern je favorit proti Portu v dvoboju klubov z bogato tradicijo. Leta 1987 sta se pomerila v finalu takratnega pokala državnih prvakov, ki je pripadel Portugalcem. Juventus bi lahko bil prvi italijanski klub med najboljšo četverico v ligi prvakov po petih letih. Monaco pa bo trd oreh, ki ga bo stara dama morala streti brez poškodovanega Paula Pogbaja.

Liga prvakov, četrtfinale, 14. in 22. april - Atletico Madrid : Real Madrid, Juventus : Monaco; 15. in 21. april - PSG : Barcelona, Porto : Bayern. Evropska liga, četrtfinale, 16. in 23. april - Sevilla : Zenit, Dnipro : Brugge, Dinamo Kijev : Fiorentina, Wolfsburg : Napoli.

Italija je tudi edina država z dvema klubskima predstavnikoma v evropski ligi. Tekmec Fiorentine Josipa Iličića in Jasmina Kurtića bo kijevski Dinamo, papirnati derbi pa predstavlja obračun Wolfsburga in Napolija. In nazadnje ne gre prezreti, da v četrtfinalu tako lige prvakov kot evropske lige ne bo nobenega od angleških klubiov!

ASO


Najbolj brano