Lunos Maribor - Go Volley 3:0

Odbojkarji Lunos Maribora so v tekmi 3. kroga zelene skupine 1. DOL za moške doma premagali Go Volley s 3:0 (19, 15, 12).

V ozadju ekipa Go Volley Foto: Igor Mušič
V ozadju ekipa Go Volley Foto: Igor Mušič

MARIBOR > Tretja tekma zelene skupine in tretja zmaga odbojkarjev Lunosa Maribor. Mlada in neizkušena ekipa, ki ji je pred državnim prvenstvom marsikdo prerokoval zadnje mesto, je na dobri poti, da si izbori obstanek v ligi. Napredek v igri Mariborčanov, ki je opazen iz tekme v tekmo, so na svoji koži občutili tudi odbojkarji novogoriškega Go Volleyja. V Lukni so ostali brez dobljenega niza.

Mariborski odbojkarji so igrali zelo dobro vso tekmo, Primorci so jim v vseh treh nizih gledali v hrbet. V uvodnem nizu so dobro izvajali začetne udarce in uspešno napadali, povedli z 8:5 in 16:12. Goričani so se trudili, da bi zmanjšali ali ujeli zaostanek, toda ob zanesljivi igri mariborske ekipe so le redko uspešno zaključevali napade, tako da so dokaj gladko izgubili niz.

V drugem so jih Štajerci povsem nadigrali. Gostje so nekaj časa še držali korak z gostitelji, toda ko so se razigrali Žiga Donik, Alan Košenina, Filip Uremovič in Vasja Plesec, so bili nemočni in osvojili zgolj petnajst točk. Nekaj več so Novogoričani pokazali v tretjem nizu, v katerem so bili dokaj enakovredni tekmec, toda v končnici je mariborska vrsta spet zaigrala odločno in zlomila njihov odpor.

"Dobili smo še eno pomembno bitko, boja za obstanek v ligi pa še ne. Fantom čestitam za odlično predstavo in če bomo tudi v nadaljevanju prvenstva igrali tako, se nimamo česa bati," je povedal trener in igralec Lunosa Sebastijan Škorc.

Dvorana Lukna, gledalcev 80, sodnika: Štumfel in Skudnik (oba Mežica).

Lunos Maribor: Dukarič, Mlakar 2, Virtič, Plesec 8, N. Zidar 5, Košenina 15, Donik 20, Škorc, Uremovič 10, R. Zidar, Zemljak.

Go Volley: Krašna 1, Marc 1, Kavčič 4, Godnič, Paliska 10, Filiputti 6, Sirk, Maraž, Tomić 7, Vrtovec 8, Gašparin, Konjedic.

STA


Najbolj brano