Luka in Hrast sta si razdelila plen

Obračun med velikima rivaloma iz Kopra in Kobjeglave se je razpletel z delitvijo točk, do prve zmage v novi superligaški sezoni pa so na drugem primorskem obračunu prišli balinarji Skale.

Po razburljivem balinanju na primorskem derbiju v dvorani Bonifika ni bilo ne zmagovalca ne poraženca  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Po razburljivem balinanju na primorskem derbiju v dvorani Bonifika ni bilo ne zmagovalca ne poraženca  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Elitno klubsko balinarsko tekmovanje je postreglo z zanimivim prvim krogom, največ zanimanja pa je požel spopad med Luko Koper in Hrastom. Aktualni državni podprvaki iz Kobjeglave so v prestopnem roku še okrepili moštvo in se na sobotno gostovanje na Bonifiko odpravili kot favoriti. V začetnih igrah sta si moštvi razdelili točke, nato pa so v tehničnih disciplinah do izdatnejše prednosti pričakovano prišli balinarji Hrasta. Še posebej se je izkazal Anže Petrič, ki je v hitrostnem zbijanju s 47 točkami zabeležil vrhunski rezultat: “Že na zadnjih treningih sem bil odlično razpoložen. Sem dobro pripravljen, saj sem zadržal formo z evropskega prvenstva,” je svoj dosežek pokomentiral slovenski reprezentant, ki je z zmago v štafeti v navezi z novincem Martinom Zdaucem poskrbel za vodstvo Kobjeglavcev z 12:6. Domačini se kljub zaostanku niso predajali, temveč so z zavzeto igro pripravili pravi preobrat. Razpoloženi Gregor Moličnik je skupaj z Željkom Franco slavil v igri dvojic, v igri posameznikov je David Frank premagal Dimitrija Marušiča, do polnega izkupička je prišla tudi domača trojka, v igri dvojic v krog pa je bil izid izenačen, tako da se je srečanje končalo z remijem.

Oboji (ne)zadovoljni

“Koprska igrišča so zelo težka, tako da smo lahko zadovoljni tudi s točko. Seveda nam je žal za zmago, saj smo imeli pred zadnjimi igrami lepo prednost,” je razplet pokomentiral Petrič, medtem ko je domačin Gregor Vouk skupaj s soigralci proslavil zlata vredno točko: “Potihoma smo upali, da bi se lahko Kobjeglavcem dobro upirali, čeprav smo se zavedali, da jim v tekaških disciplinah ne moremo parirati. V zadnjem delu dvoboja smo se borili do zadnje odigrane krogle in prišli do velike točke ter s tem zaprli usta tistim, ki so nam napovedovali visok poraz v domači dvorani.”

Precej manj razburljiv je bil dvoboj med Sežanci in Portorožani, ki so ga domačini odprli z vodstvom 8:0. Odlično formo sta potrdila nosilca medalj z mladinskega svetovnega prvenstva Simon Požar in Matija Povh, predvsem slednji pa je z 39 točkami v brzincu in 28 točkami v igri v krog potrdil, da bo v letošnji sezoni nosilec igre Skale. Portorožani so se sredi dvoboja po zmagah Roberta Kontiča in Iva Goljufa v natančnem zbijanju približali na 10:6, a so Sežanci dvoboj brez večjih težav uspešno pripeljali do konca.

“Začeli smo odlično in hitro prišli do lepe prednosti. Nato smo malce popustili, vendar zmaga ni prišla pod vprašaj. Veseli me, da so naši mladi igralci odigrali odlično tekmo in potrdili, da smo jim zasluženo ponudili priložnost,” je bil prvih točk v novi sezoni vesel vodja Skale Miran Hrvatič. Novinci v superligaški druščini iz Košane so se z gostovanja pri Planini Ribnikar AS vrnili z visokim porazom. Po prvih klasičnih igrah je bil rezultat še izenačen, nato pa so domačini izkoristili nenatančnost gostov v tehničnih disciplinah in gladko prišli do zmage.

Superliga, 1. krog - Luka Koper : Hrast 13:13, Skala : Antena 16:10, Planina Ribnikar AS : Košana 20:6, Krim : Lokateks Trata 9:17.

Postojnčani bodo prezimili na vrhu

Konec tedna so jesenski del prvenstva zaključile ekipe v prvih in drugih balinarskih ligah. Pri dekletih si vrh lestvice deli Kolektor Idrija, medtem ko so v moški konkurenci naslov jesenskih prvakov osvojili Postojnčani. Za ubranitev prvega mesta so Postojnčani na gostovanju v Dragomerju potrebovali popoln izkupiček. Domačini so dvoboj odlično odprli in povedli z 8:2, nato pa so do sape prišli tudi gostje, ki so za popoln preobrat poskrbeli z zmagami v trojki, dvojici in igri posameznikov.

1. liga zahod, 7. krog - Orlek Javor : Planina Petrič 10:12, Trta Sv.Anton : Ilirska Bistrica 12:10, Zabiče : Agrochem DU Šempeter 18:4, Dragomer : Postojna 9:13. Vrstni red: Postojna 15, Zabiče 14, Ilirska Bistrica 13, Trta Sv. Anton in Agrochem Šempeter 12, Planina Petrič 9, Dragomer GUT&PET 6, Orlek Javor 3.

2. liga zahod, 7. krog - Cesta : Modri val 10:12, Tabor Ozeljan : Jadran Hrpelje 15:7, Logatec : Kolektor Idrija 13:9, Gradna Obrov : Žiri 10:12.

Vrstni red: Logatec in Modri val 18, Kolektor Idrija 15, Cesta 12, Jadran HK in Tabor Ozeljan 9, Žiri 3, Gradna Obrov brez točke.

1. liga članice - 7. krog: Krim : Bistrica 20:2, Svoboda : Milje 12:10, Deskle : Šiška 16:6, Kolektor Idrija prost.

Vrstni red: Krim in Kolektor 15, Deskle in Svoboda 12, Šiška 6, Bistrica 3, Milje 0.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano