Luka Zahović iz Maribora k nizozemskemu prvoligašu

Luka Zahović, dosedanji igralec slovenskih nogometnih prvakov iz Maribora, je postal član nizozemskega prvoligaša Heerenveena. "Kluba sta sklenila dogovor in prestop je zaključen. Pogodba je za tri leta z možnostjo podaljšanja še za dve leti," so zapisali na spletni strani Maribora, podrobnosti pa niso navedli.

 Foto: STA
Foto: STA

MARIBOR > Devetnajstletni napadalec Luka Zahović, sin športnega direktorja ekipe iz Ljudskega vrta in nekdanjega slovenskega reprezentanta Zlatka Zahovića, se bo takoj priključil novim soigralcem. Heerenveen je v prejšnji sezoni osvojil sedmo mesto, novo tekmovalno obdobje se na Nizozemskem začenja ta vikend.

Luka Zahović, član slovenske reprezentance do 21 let, je za vijoličaste zadnjo tekmo odigral 1. avgusta, ko so nogometaši Maribora v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 4:1 (2:0). Tedaj se ni vpisal med strelce, zadnji zadetek za Maribor pa je dosegel na prvi tekmi uvodnega kroga slovenske lige, ko sta se Maribor in Zavrč razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Izid je 17. julija izenačil v 39. minuti.

STA


Najbolj brano