Luka 'Magic' Dončić s potezo kroga obnorel košarkarski svet

Sedemnajstletni Luka Dončić je k svoji že zdaj bogati beri dosežkov dodal novega. Njegovo preigravanje na sinočnji tekmi košarkarske evrolige je bilo izbrano za najlepšo potezo kroga. Ob tem je bil Ljubljančan še tretje najvišje ocenjeni igralec kroga.

Sedemnajstletni Luka Dončić je k svoji že zdaj bogati beri 
dosežkov dodal novega. Foto: Kzs
Sedemnajstletni Luka Dončić je k svoji že zdaj bogati beri dosežkov dodal novega. Foto: Kzs

MADRID > Dončić je od zmagi Real Madrida na gostovanju v Vitorii z 79:71 zbral 16 točk, 9 skokov in 6 podaj, kar mu je po statističnem indeksu prineslo seštevek 30. To je bil tretji najvišji v 21. krogu; višjega sta imela le Derrick Brown iz Efes Anadoluja (33) in Erick Green (Olympiacos, 31).

Vrhunec njegove predstave je bilo preigravanje v zadnji četrtini, ko si je žogo domiselno podal med nogama in jo mimo dveh nasprotnih igralcev od table položil v koš. Posnetek poteze, ki si jo lahko privoščijo le največji mojstri tega športa, je na medmrežju hitro zaokrožila, navdušenje ob njej pa so prek socialnih omrežji izrazili tudi številni košarkarji.

Hvalospeve sta zapisala tudi osrednja športna časnika iz Madrida Marca in As. Slednji pod naslovom Dončić, Dončić, Doooončić pravi, da je slovenski organizator igre svoj 'show' zaključil z noro potezo, Marca pa je Dončiću dodala vzdevek 'Magic' in zapisala, da je poteza nov dokaz izrednega talenta in zrelosti slovenskega bisera ter da gre verjetno za najlepšo potezo sezone.

Dončić, ki bo 18. rojstni dan praznoval 28. februarja, je v zadnjih mesecih večkrat opozoril nase. Med drugim je bil dvakrat najbolj koristni igralec (MVP) kroga v evroligi in španskem prvenstvu.

STA


Najbolj brano