Luka Koper letos že s 37 igralci

Še dva kroga sta do konca zanimivega jesenskega dela prve lige. Nogometaši Kopra nocoj gostijo Celjane, neposredne tekmece iz spodnjega dela lestvice.

Jaka Štromajer je v koprskem dresu tudi proti Celjanom že 
zabijal: tudi spomladi v pokalnem finalu na Bonifiki. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Jaka Štromajer je v koprskem dresu tudi proti Celjanom že zabijal: tudi spomladi v pokalnem finalu na Bonifiki. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Položaj v drugi polovici lestvice je precej izenačen, zato vsaka zmaga ali poraz veliko pomenita. Koper se do spomladi s šestega mesta ne more premakniti navzgor, lahko pa nazaduje na deveto mesto, saj so razlike majhne. Z zmago v Krškem so florescentni kanarčki naredili uslugo tudi ostalim ekipam, saj so na zadnjem mestu nekoliko v ozadju pustili novince v ligi, Krško, sami pa so se pomaknili na tri točke prednosti pred trojčkom Rudar, Krka in Celje.

Prav Celjani drevi ob 20. uri prihajajo na Bonifiko, potem ko so v minulem krogu uspeli zmagati v sodnikovem dodatku. Grofje kljub slabi igri, ki se nadaljuje tudi po menjavi trenerja, štiri tekme zapored ne poznajo poraza. Nekoliko spominjajo na stare koprske zgodbe, ko se je po uspešno odigrani sezoni potem v novi vse zalomilo. Poleti namreč Celjani niso posebej prevetrili ekipe, je pa res, da so izgubili dva pomembna igralca. Trener Iztok Kapušin napoveduje, da v slovensko Istro prihajajo po točko. “Na gostovanjih smo neporaženi že od 23. septembra. Nekako upam, da nam bo zastavljeni cilj uspelo uresničiti tudi v Kopru,” pravi Kapušin. V resnici bi tokrat lahko vlogo favorita pripisali Kopru, ki se vsaj v prvenstvu ne more pritoževati nad nesrečo, saj je v obdobju vladavine završkega tria dve od treh zmag osvojil v precej srečnih okoliščinah. Celjani v Koper prihajajo brez šestih nosilcev igre, tako zaradi poškodb kot zbranih kazni, manjkal bo tudi Marko Pajač, z vsega tremi zadetki celo prvi strelec ekipe. Obe dosedanji medsebojni tekmi sta se končali z identičnim izidom - 1:1.

Koper nima kaznovanih nogometašev, kdo bo igral, pa ob tradicionalnem pomanjkanju informacij seveda ni znano. Zanimiv je podatek, da je v letošnji sezoni za Koper igralo že 37 različnih igralcev, kar je daleč največ v ligi. Zagotovo bo ta številka spomladi še bistveno višja. Čistka namreč še ni končana in ob “kombiju” igralcev iz Zavrča, o katerih že vrabci čivkajo, da je pred vrati Bonifike, gre pričakovati prihod vsaj še nekaj tujcev. RM


Najbolj brano