Luka Koper jesenski prvak

Z zmago proti sežanski Skali so balinarji Luke Koper potrdili naslov jesenskih prvakov, v drugi del sezone pa bodo vstopili z dvema točkama prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

Koprčani (v modrih dresih) in Portorožani (v rumenih) krojijo  
superligaški vrh.  Foto: Simon Maljevac
Koprčani (v modrih dresih) in Portorožani (v rumenih) krojijo superligaški vrh.  Foto: Simon Maljevac

SEŽANA > Ker so tudi sicer nepopustljivi Sežanci proti Koprčanom ostali praznih rok, je vodilno moštvo jesenskega dela prvenstva na praznični premor odšlo neporaženo. Luka Koper je imela na gostovanju pri Skali kljub začetnemu vodstvu z 8:2 kar nekaj dela, saj domačini niso vrgli puške v koruzo vse do same končnice. V natančnem zbijanju je gostom pomembne točke priboril Toni Trobec, svoje delo pa je opravila tudi štafeta Gregor Moličnik-Dmitar Vujanić, ki je bila od mlade sežanske naveze Simon Požar-Žiga Merslavič boljša le za točko. Ob prednosti 12:6 so lahko Koprčani zadnji del tekme odigrali bolj sproščeno, za potrditev zmage pa so poskrbeli Toni Trobec v enojki ter dvojica Darko Kristančič-Gregor Moličnik.

V drugem delu sezone bo najvišja mesta lahko napadala tudi Antena, ki je na domačem dvoboju proti Hrastu še enkrat potrdila izredno homogenost. Portorožani so z odločnim začetkom pobegnili na 10:0 in kljub mini seriji Kobjeglavcev ohranili mirno kri. Nikola Đorđević in Sandi Černe sta z zmago v štafeti poskrbela, da je domača zasedba v zadnje klasične igre vstopila z vodstvom s 13:5. Tega pa vnovič dokaj nerazpoloženi Kraševci niso več uspeli izničiti.

S pomembno zmago so pestro tekmovalno jesen sklenili Šempetrci, ki so se z dvema novima točkama pomaknili proti sredini lestvice, kjer se bodo skušali zadržati do konca sezone. Po zmagah Mitje Petriča in Mitje Kobala je vse kazalo, da bodo imeli novinci v ligi proti krimovcem lahko delo, a se borbeni Ljubljančani niso predajali. V napeti končnici je bila uspešna domača trojka, piko na i pa je z zmago v enojki postavil mladi up Žan Kocina.

Zadnjega jesenskega dvoboja se bodo s precej grenkim priokusom spominjali Košanci, ki so proti favoriziranim Škofjeločanom doživeli pravi debakl. Dvoboj je bil sicer precej bolj izenačen, kot kaže končni rezultat. Domačini so nekaj posameznih obračunov izgubili z minimalno razliko. Izkušeni gostje niso blesteli, a so izkoristili vse napake domačih in ohranili stik z vrhom lestvice, ki je glede na prikazano v prvih sedmih krogih sicer povsem zasluženo pripadel Koprčanom.

Prvenstvo se bo nadaljevalo z obračuni osmega kroga, ki bodo na sporedu 16. januarja.

Superliga, 7. krog: Skala Sežana : Luka Koper 10:16, Košana : Lokateks Trata 0:26, Agrochem Šempeter : Krim 14:12, Antena Portorož : Hrast 17:9.

Vrstni red - Luka Koper 13, Lokateks Trata 11, Antena Portorož (-1) 9, Krim in Agrochem Šempeter 5, Hrast in Skala (-1) 4, Košana 3.

SM


Najbolj brano