Luka Koper - Vital 3:0

Odbojkarji Luke Koper so v prvi tekmi četrtfinala 1. DOL za ženske doma premagale Vital s 3:0 (19, 12, 5).

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Pred tremi tedni so igralke Vitala v Ljubljani dobro namučile Koprčanke, tokrat pa so bile povsem nemočne. Očitno je ritem za maloštevilno ekipo, ki tokrat ni mogla računati niti na Nino Vogrič, prehud, trener Gregor Rozman niti ne more delati menjav. Posledica tega je bila, da so v Kopru zdržale le prvi niz, v drugih dveh pa so povsem popustile. Za domačimi so zaostajale v vseh elementih, jasno pa je, da je glavni razlog za hud poraz slab sprejem.

Vitalovke so začele pogumno, tekmo je z asom odprla Marina Crnjac, Sara Đukić je blokirala Marino Barič, slednja je nato naredila še napako v napadu in na semaforju je bilo 0:3. Nato pa se je razjezila Sara Valenčič, z dvema zaporednima točkama je izenačila, po izidu 7:7, ki ga je z blokom postavila Kaja Turk, pa je dosegla še dve zaporedni točki in gostujoča ladja se je začela potapljati. Zadnji rezultat, ki je Ljubljančankam še dajal upanje, je bil 12:9, nato pa so domače z delnim izidom 10:1 pobegnile in ujeti se jih ni več dalo, čeprav so se gostje celo približale na 19:23. Da pa niso prišle še bližje, je poskrbela Tina Kaker.

Drugi niz je bil izenačen le do izida 4:4, nato pa so servisi Valenčičeve, blok Kakerjeve in napadi Dajane Lucas tehtnico krepko prevesile na stran Primork, s 13:6, 20:9, niz pa po točki Dajane Lucas dobile s 25:12.

Potem ko so po odličnih servisih Lucasove (štirje asi) domače povedle z 9:0, je bilo jasno, da se ljubljanske barke ne da več potegniti iz vode, vitalovke so v tretjem nizu zmogle osvojiti le pet točk.

> Dvorana OŠ Koper, gledalcev 70, sodnika: Dugar (Kanal), Adrović (Kamnik)

> Luka Koper: Barič 9, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 1, Ferlinc 8, D. Lucas 16, Kocet, Vedlin Gojčič, Valenčič 15, Kaker 8, Flego.

> Vital: Mijoč 6, Đukić 5, Dolenc, Crnjac 1, Janežič 1, Turk 6, Tanasković 1, Pavić 4.

STA


Najbolj brano