Luka Koper - Spodnja Savinjska-Aliansa 0:3

Odbojkarice Spodnja Savinjska-Alianse so v tekmi 9. kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (16, 13, 22).

Odbojkarice Luka Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Odbojkarice Luka Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Odbojkarice Luke Kopra nadaljujejo negativno serijo. Potem ko so premagale Mislinjo in na gostovanju odščipnile niz Novi KBM Braniku, je marsikdo mislil, da se bo krivulja rezultatov obrnila navzgor, a v zadnjih dveh krogih je spet vse tako kot pred prihodom novega trenerja Zorana Jerončiča. Tokrat so jih v Kopru premagale igralke Spodnja Savijska-Alianse, ki so bile za koprsko ekipo usodne že v pokalu, tokrat pa so jih z dobrimi servisi (9 asov) povsem nadigrale, predvsem velja to za prva dva niza.

V prvih dveh nizih negotovost ni dolgo trajala. V prvem so se Koprčanke držale do izida 7:8, nato pa so se začele težave pri sprejemu, povzročila jim jih je Maja Forštnarič, ki je za asom gostujočo ekipo povedla v vodstvo 12:7. Domače so se še prek edine razpoložene napadalke Dajane Lucas približale na 12:15, toda Patricija Napotnik je bila z dvema asoma in blokom najzaslužnejša za novo serijo petih zaporednih točk, ki je bila za Primorke usodna.

V drugem nizu so domače sicer vodile s 4:2, toda Napotnikova in Mojca Pene sta hitro poskrbeli za boljše razpoloženje v vrstah gostij, ki so že ob tehničnem odmoru vodile z 8:4, nato pa do konca le še večale prednost.

Bolj izenačeno je bilo v tretjem nizu. Začetek je pripadel Savinjčankam, povedle so s 5:2, toda Tina Kaker je po servisih Lare Dodič svojo ekipo popeljala v vodstvo 7:6. To pa je bilo tudi edino vodstvo Koprčank v nizu, hitro so se spet znašle v zaostanku. A predati se niso hotele. Potem ko jim je Forštnaričeva podelila dva bloka in ko je na semaforju kazalo 13:17, so zaigrale bolje, prišle do izenačenja na 22:22, toda nato je Penetova dosegla točko v napadu, Lea Šantelj naredila napako, tekma pa je bila končana po asu Napotnikove.

> Dvorana OŠ Koper, gledalcev 80, sodnika: Novak (Dvor), Tomec (Novo mesto).

> Luka Koper: Dakin 6, Šantelj 6, Kušar, Radešić, Lucas 13, Ražman, Požar, Radulj, Dodič 7, Nedoh 1, Kocet, Jovič, Kaker 8.

> Sp.Savinjska-Aliansa: Jakob, Rifelj 1, Mazej, Forštnarič 9, Pene 15, Sopčič, Hren 3, Žnidar 11, Podgornik, Ovčar, Lenart, Udrih 1, Napotnik 14, Pavlič 5.

STA


Najbolj brano