Luka Koper - Maribor 2:1

Nogometaši Luke Koper so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (0:0).

 Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Koper, ki je bil - vključujoč minulo sezono - brez prvenstvene zmage že devet krogov, je prekinil negativni niz. In to prav proti prvakom iz Maribora, ki jih je ugnal že na tekmi superpokala. Štajerci so v prvem polčasu prevladovali, v drugem delu igre pa so bili kanarčki učinkoviti in prišli do prve zmage v sezoni.

Stadion Bonifika, gledalcev 1500, sodniki: Balažič, Praprotnik (oba Ljubljana) in Žunič (Kranj).
Strelci: 0:1 Vršič (47.), 1:1 Štromajer (49.), 2:1 Galešić (86.).
Luka Koper: Simčič, Halilović, Hadžić, Palčič, Guberac, Krivičić, Radujko (od 66. Tomić), Rahmanović (od 58. Galešić), Črnigoj, Pučko (od 72. Andrejašić), Štromajer.
Maribor: Handanović, Šuler, Filipović, Ibraimi (od 76. Tavares), Gigli, Mendy, Bajde, Vršič, Kabha, Viler, Bohar.
Rumeni kartoni: Guberac, Simčič; Bajde, Viler, Kabha.
Rdeči kartoni: /.

Mariborčani so bolje začeli prvi polčas. V osmi minuti je Agim Ibraimi podal do Abela Giglija, ki je streljal z glavo, Vasja Simčič pa se je izkazal z odlično obrambo. V 17. minuti je Jean-Philippe Mendy preigral pol koprske obrambe, po lepi podaji v sredino pa je Ibraimi zatresel prečko. Potem so se začeli prebujati tudi domači nogometaši, v 21. minuti je močno sprožil Domen Črnigoj z 18 metrov, Jasmin Handanović pa je žogo izbil v polje.

V 47. minuti so gostje povedli, potem ko je Dare Vršič potegnil z desne strani in z natančnim strelom z roba kazenskega prostora zadel desni spodnji kot vrat vratarja Simčiča. Dve minuti pozneje so domači izenačili. Ivica Guberac je podal Jaki Štromajerju, ki se je otresel obrambe in z natančnim strelom s sedmih metrov ugnal Jasmina Handanovića.

Domači vratar se je znova izkazal v 80. minuti, ko je Vršič sprožil z 18 metrov, tri minute pozneje pa je na drugi strani Ante Tomić iz ugodnega položaja z desetih metrov meril mimo koprskih vrat. V 86. minuti pa je Štromajer pošteno premešal obrambo Maribora, potem lepo podal Goranu Galešiću, ki je rutinirano zadel za koprsko zmago.

Koprčani bodo v 5. krogu v sredo gostovali v Ljubljani, Mariborčani pa bodo gostili Celje.

STA


Najbolj brano