Domžale ostajajo trn v koprski peti

Kar prav smo imeli, ko smo v sobotni napovedi tekme zapisali, da bodo Domžale po reprezentančnem premoru pravi test za sedanje koprsko moštvo. V soboto zvečer je tretja ekipa prvenstva, ki v gosteh sploh ne pozna poraza, s Koprom opravila precej zlahka. Luka Koper : Domžale 0:2 (0:2).

Prevladujoči nastopi Koprčanov proti Domžalčanom so le še 
spomin. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Prevladujoči nastopi Koprčanov proti Domžalčanom so le še spomin. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Neprijetno mrzlo vreme je bilo le del turobnega vzdušja na Bonifiki, kjer tudi VIP prostor že nekaj časa ne daje zavetja uglednim gostom. Obe ekipi sta pogrešali nekaj igralcev (Domžale verjetno najbolj Darka Zeca in Zenija Husmanija), pri Koprčanih pa tako ali tako nihče več ne ve, koliko igralcev je še v klubu.

Stadion Bonifika, gledalcev 270, sodnik Jug (Čiginj) 7. Strelca - 0:1 Požeg Vancaš (3), 0:2 Morel (39). Luka Koper: Kahlina 5,5, Andrejašič 5,5, Pavić 5, Memolla 5, Hadžić 5,5, Radujko 6 (od 46. Posavac 6), Štulac 5,5, Dedić 5,5 (od 55. Vekić 5,5), Anđelković 5,5 (od 85. Požrl-), Gabrić 6, Štromajer 5,5. Trener: Slavko Matić. Domžale: Vidmar 6, Skubic 7,5, Vetrih 6, Horić 6,5, Požeg Vancaš 7,5 (od 70. Repas 6,5), Vuk 6,5 (od 77. Mance-), Blažič 6,5, Dobrovoljc 6,5, Balkovec 6,5 (od 86. Šišić), Majer 7, Morel 7. Trener: Luka Elsner. Rumeni kartoni: Vekić; Horić, Balkovec.

Domžalčani so se proti pričakovanjem predstavili v napadalnejši formaciji in hitro prebili sprva strnjeno obrambno postavitev gostiteljev. Iztekala se je šele tretja minuta dvoboja, ko je bliskovit prodor Slobodan Vuk zaključil s podajo do Rudija Požega Vancaša, ki je presenetil tudi domačega vratarja Kristjana Kahlino. V nadaljevanju so bili Domžalčani, ko jim je koprska zvezna vrsta omogočila dovolj prostora, s preprostimi podajami še nekajkrat nevarni prek Vancaša, prodorih po bokih Nejca Skubica in vtekanjih Benjamina Morela.

Koprčani so bili prvič nevarni v 28. minuti. Pozneje se je izkazalo, da je bila to zanje najlepša priložnost na tekmi. V dvoboju Draga Gabrića, ki je pred leti igral za Domžale, in branilca Kenana Horića, ki je bil malo pozneje s prekrškom na meji drugega rumenega kartona, je slednji izgubil žogo, Dalmatinec pa je z močnim strelom zatresel vratnico. Deset minut zatem je bilo že skoraj jasno, da v soboto za domače ne bo kruha. Vmes sta nekaj poskušala Dalibor Radujko, sicer eden boljših Koprčanov na igrišču, ki pa je ob polčasu ostal v slačilnici, in kapetan Hysen Memolla, vendar so znova zadeli gosti. Domžalčani so pletli napad, nato je iz bližine strel sprožil Požeg Vancaš, ki ga je Kahlina sicer odbil. Toda Vancaš se je znova dokopal do žoge in jo podal Benjaminu Morelu, ki je zapečatil končni izid dvoboja. “Tekmo so zaznamovali odrekanje, požrtvovalnost, tekalna razpoloženost, veliko dobljenih dvobojev, veliko ukradenih žog in stabilnost v obrambi. Vesel sem, da smo zmagali brez prejetega gola, hkrati pa bi lahko še kakšna žoga končala v nasprotnikovi mreži,” bil zadovoljen trener Domžal Luka Elsner.

Plus: Predvsem pristop, več discipline v igri in želja po uspehu. Minus: Velike težave zvezne vrste, ki je izgubila večino dvobojev, in na trenutke izgubljena obrambna vrsta.

V drugem polčasu se je domači trener Slavko Matić, ki je imel na klopi pretežno golobrade nogometaše (debitiral je mladinec Rok Požrl), odločil za napadalnejšo postavitev, vendar brez pravega učinka. Domžalčani so, nasprotno, tudi z menjavami postopoma zapirali igro in še tretjič zatresli mrežo, a je bil Vuk v prepovedanem položaju. Vmes se je poškodoval prvi pomočnik tokrat zelo dobrega glavnega sodnika Mateja Juga Gregor Rojko, zamenjal ga je četrti sodnik Tomaž Klančnik. Na obeh straneh se je zvrstilo nekaj strelov proti goloma, vendar oba vratarja nista imela pretežkega dela. Na koprski strani sta poskušala rezervista Patrik Posavac, ki je bil zadolžen tudi za proste strele, in Luka Vekić, ki je edino pravo priložnost za častni zadetek Kopra imel že globoko v sodnikovem dodatku, ko je z glavo meril malenkost mimo gola. Zanimivo, še najlepši priložnosti v drugem polčasu so v petih minutah podaljška imeli tudi gosti. “Prvi gol nas je presekal, privoščili smo si veliko napak in malo priložnosti. Glede na vse okoliščine je bilo moč pričakovati, da bo ekipa padla,” je ocenil domači trener Matić.

ROK MAVER


Najbolj brano