Luka Koper - Calcit Ljubljana 0:3

Odbojkarice Luke Kopra so v drugem krogu 1. DOL za ženske doma izgubile proti ekipi Calcit Ljubljana z 0:3 (-21, -13, -10).

Odbojkarice Luke Kopra bodo v tretjem krogu, v sredo, 21. 
oktobra, gostovale v Puconcih, Calcit Ljubljana bo doma 
gostila Alianso-Šempeter. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Odbojkarice Luke Kopra bodo v tretjem krogu, v sredo, 21. oktobra, gostovale v Puconcih, Calcit Ljubljana bo doma gostila Alianso-Šempeter. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > V minuli sezoni so koprske odbojkarice calcitovke zaustavile v polfinalu pokala Slovenije, česar aktualne državne prvakinje niso pozabile, čeprav so jih v polfinalu končnice državnega prvenstva obakrat premagale. Tudi v letošnji sezoni so cilji Koprčank visoki, seveda tudi Ljubljančank, za katera je bila današnja tekma v Kopru že četrta v tem tednu. Na prejšnjih treh so trikrat zmagale, z nekaj težavami v uvodnem nizu so zmagale še četrto.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 50, sodnika: Kern (Kranj) in Klinar (Žirovnica).
Luka Koper: Barič 5, Pethö 2, Nedoh, Kušar, Poropat, Ferlinc 4, Lucas 7, Jurić 5, Jotanovič, Jerkovič, Dodič, Kaker 3.
Calcit Ljubljana: Grudina 8, Božič 3, Vrhovnik 7, Igličar 3, Forštnarič, Kučej 6, Kostić 9, Aragao, Hribar, Jerala, Turk, Potokar 9.

V prvem nizu so varovanke Marka Kalca še držale korak z gostjami. Na prvi tehnični odmor so odšle s točko prednosti, povedle so tudi s 14:10, po polminutnem odmoru, ki ga je vzel gostujoči trener Gašper Ribič, so ljubljanske odbojkarice vajeti igre prevzele v svoje roke. Ribiču se je obrestovala tudi dvojna menjava, ki je pri Ljubljančankah v letošnji sezoni že običajna, ko sta namesto Cecilie Aragao in Olivere Kostić v igro vstopili Mojca Božič in Urška Igličar. Na 19. točki je bil izenačen, z blokom Monike Potokar so gostje povedle s 23:19, zmago je z dvema zaporednima točkama potrdila Olivera Kostić.

Drugi niz je minil v popolni prevladi ljubljanske ekipe, ki je že ob drugem tehničnim odmorom domačinkam pobegnila za osem točk. Z dobro igro so nadaljevale do konca niza, ki se je končal z napako Dajane Lucas. Tudi tretji niz je minil v premoči aktualnih državnih prvakinj. Ob drugem tehničnem odmoru so povedle že za enajst točk, do konca tekme so svojo prednost še povečale. Tekma se je končala z asom Mojce Božič in uspešnim napadom Tine Grudine.

“Začetek tekme ni bil najbolj obetaven, toda po polminutnem odmoru so se moje igralke umirile, naredili smo dvojno menjavo in že prvi niz se je izšel po naših željah. Nato smo nadaljevali v dobrem ritmu, tako da smo teden končali na najboljši možni način. Pohvale si zasluži celotna ekipa, ki je tekmo resnično odigrala s pozitivno energijo, kajti v Kopru ni ravno preprosto priti do tako gladke zmage,” je po drugi zmagi v letošnjem državnem prvenstvu dejal Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane.

Odbojkarice Luke Kopra bodo v tretjem krogu, v sredo, 21. oktobra, gostovale v Puconcih, Calcit Ljubljana bo doma gostila Alianso-Šempeter.

STA


Najbolj brano