Luka Koper - Braslovče 3:2

Odbojkarice Luke Kopra so v tekmi 18. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Braslovče s 3:2 (16, -20, 17, -30, 9).

Odbojkarice Luke Kopra so v tekmi 18. kroga 1. DOL za 
ženske doma premagale Braslovče s 3:2. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Odbojkarice Luke Kopra so v tekmi 18. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Braslovče s 3:2. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Luka Koper in Braslovče sta si že pred medsebojnim obračunom zagotovila mesto v modri skupini, Koprčanke jo bodo začele s četrtega, Braslovčanke pa s s šestega mesta. Zato tekma navidez ni imela rezultatskega pomena, a želje po zmagi pri obeh ni manjkalo. To je dokazovala tudi borbenost z obeh strani, posledica katere je bil maratonski dvoboj, ki so ga po petih nizih dobile gostiteljice.

V njihovo vrsto se je po poškodbi vrnila sprejemalka Marina Barič, ki pa še ne more normalno skakati, zato jo je trener Marko Kalc v zadnjih treh nizih koristil le kot pomoč pri sprejemu. Pri Koprčankah je manjkala tudi blokerka Tina Kaker, ki se je poškodovala med tednom, zato so priložnost dobile nekatere mlajše igralke in prav njihova volja po dokazovanju je igrala veliko vlogo pri končnem rezultatu. Kalc je bil lahko zadovoljen predvsem z igro Lare Dodič, ki je ob 78 odstotnem izkoristku napada dosegla še štiri blok točke in tri ase. Prvo ime tekme pa je bila vseeno njena nekoliko starejša kolegica Dajana Lucas, s 24 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme.

Prvi niz so Koprčanke dobile gladko. Na začetku so sicer imele nekaj težav z Niko Markovič in kolegicami, toda v nadaljevanju so začele bolje servirati, predvsem pa so bile zanesljive v napadu. Pri drugem tehničnem odmoru so vodile s 16:10, nato pa niz mirno pripeljale h koncu. Gostje v drugem nizu igre niso kaj dosti popravile, da so ga dobile je bolj zasluga Koprčank, ki so naredile preveč napak, če je bil njihov napad v prvem nizu vreden pohvale, so takrat v njem povsem odpovedale, kar je bil glavni razlog za izenačenje na 1:1.

V prvih dveh nizih Kalčeve izbranke niso blestele pri sprejemu, s prihodom Baričeve v igro, pa se je to popravilo. Popravili so se tudi servisi, s katerimi so imele Savinjčanke obilo težav, zaradi njega niso mogle računati na uspeh v tretjem nizu. V četrtem nizu so ga izboljšale, tako da je bila igra bolj enakovredna, niz pa maratonski, obe ekipi sta imeli priložnosti, da ga rešijo že prej. Na koncu je gostom “tie break” zagotovila Katja Mihalinec, ki je najprej dosegla točko v napadu, nato pa še blok.

Do menjave strani je bil tudi skrajšani, peti niz izenačen, po odmoru pa se je izkazala še ena mlada koprska igralka Andreja Jotanovič, z dvema pomembnima točkama, eno je dosegla z začetnim udarcem, je svoji ekipi priborila tri točke prednosti, Nuša Ferlinc in Dodičeva pa sta nato v končnici le še postavili piko na i zasluženi zmagi Primork.

> Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled), Adrović (Kamnik).

> Luka Koper: Barič, Pethö 14, Nedoh, Kušar, Poropat, Ferlinc 13, Lucas 25, Jurić 10, Jotanovič 3, Dodič 14, Božič, Požar.

> Braslovče: Bedjanič, Anzelc, Podbregar 1, Muhovic, Rituper 1, Žnidar 10, Markovič 21, Mihevc 4, Marovt, Mihalinec 19, Hribernik, Praunseiss 10, Raković 2.

STA


Najbolj brano