Lucijo Mlinarič presenetil tudi predsednik na kotalkah

Najboljša slovenska umetnostna kotalkarica Lucija Mlinarič je na posebni slavnosti v Renčah tudi uradno sklenila svojo tekmovalno športno pot. Mlinaričeva je ob tekmovalnih v zadnjih dveh letih bila še najpomembnejšo bitko svojega življenja, potem ko je leta 2013 pri 25 letih starosti na vrhuncu svoje kariere izvedela, da je zbolela za rakom dojke.

Lucija Mlinarič je v sobot sklenila svojo šoprtno pot. Foto: Leo Caharija
Lucija Mlinarič je v sobot sklenila svojo šoprtno pot. Foto: Leo Caharija

RENČE > Kotalkarski klub Renče je ob tej priložnosti njihove najuspešnejše kotalkarice na domačem kotalkališču pripravil gala večer z naslovom Na kotalkah spominov in uspeha, ki so ga zapolnili nastopi najboljših evropskih in svetovnih kotalkarjev - prijateljev in sotekmovalcev Mlinaričeve. Slovesnosti so prisostvovali Isabela Genchi in Alberto Peruch, trenutna svetovna mladinska prvaka, Laura Sanchez, Marko Bisciari, Analisa Graziosi, Silvia Lambruschi in Debora Sbei.

Dogodka so se udeležili tudi predsednica svetovne kotalkarske zveze Margaret Brooks, predstavnika evropske kotalkarske zveze Marco Fagioli in Teri Sedej, predsednica Zveze kotalkarskih športov Slovenije Breda Marinšek ter drugi pomembni gosti, ki so tako ali drugače vplivali na športno pot Lucije Mlinarič. Najpomembnejši gost dogodka pa je bil predsednik države Borut Pahor, ki je tudi sam obul kotalke.

Mlinaričeva, ki je premagala zahrbtno bolezen in se po manj kot letu dni prisilnega počitka vrnila v svoj šport, je ob tem zaplesala svoj zadnji dolgi program, še naprej pa želi ostati dejavna v tem športu, vidi se predvsem v delu z mladimi.

“Za mano so nocoj lepi trenutki na plošči, ki sem jih preživela s svojimi prijatelji. Nisem žalostna, ker končujem kariero, saj jo končujem na vrhu, zdaj pa se bom predvsem posvetila sebi in študiju. Življenje mi je dalo drugo priložnost in res si v prihodnje želim uživati. V tem športu imam veliko izkušenj, ki jih želim predati mlajšim rodovom, še naprej bom tako v stiku s kotalkanjem, ne izključujem pa niti možnosti, da bi kdaj kotalkala na kakšni revialni prireditvi,” je ob tekmovalnem slovesu dejala Mlinaričeva.

Dogodek so popestrili še Pihalni orkester Vogrsko, Godalni kvartet Nova, Moški pevski zbor Provox s solistko, Valter Rap ter kotalkarji Kotalkarskega kluba Renče.

STA


Najbolj brano