Lucija Mlinarič že pogreša adrenalin

Lucija Mlinarič se je od kotalkanja uradno poslovila v začetku novembra na spektakularnem gala večeru v domačih Renčah, v torek pa je na prireditvi Športnik leta v Ljubljani dobila še priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije. “Zelo sem počaščena,” je ob tej priložnosti dejala najboljša slovenska kotalkarica vseh časov.

Lucija Mlinarič  je prejela priznanje OKS. Foto: STA
Lucija Mlinarič je prejela priznanje OKS. Foto: STA

LJUBLJANA > Lucija Mlinarič je v svoji bogati športni karieri zbrala kar 27 odličij z največjih tekmovanj. Manj kot leto dni po težki operaciji je bila spet v vrhu na evropskem in svetovnem prvenstvu. “S tem priznanjem mi je bilo povrnjenih 25 let truda in odrekanj. Zaradi tega, pa tudi zaradi prireditve v Renčah moram reči, da se je to leto zame zaključilo fenomenalno,” je dejala.

> Kaj vam pomenijo vsa priznanja ter pozornost kolegov in javnosti ob koncu vaše športne poti?

“Zagotovo je to velik korak naprej tudi za samo kotalkanje. Vesela sem, da moja dolgoletna kariera in vse medalje, ki sem jih osvojila, niso ostale neopažene, kljub temu, da kotalkanje ni olimpijski šport. Menim, da sem za ta šport naredila ogromno tudi v času bolezni, predvsem pa po njej, ko sem se ponovno vrnila na kotalke in dosegla res izvrstne rezultate.”

> Ste kdaj pomislili, da se morda ne boste nikoli več vrnili?

“Seveda. V času zdravljenja sem bila prepričana, da nikoli več ne bom stopila na ploščo. Potem pa se je v trenutku vse obrnilo, in moram reči, da sem res zadovoljna, da sem ponovno obula kotalke.”

> Zakaj ste se odločili, da prav zdaj končate kariero?

“Ta odločitev je v meni zorela nekaj mesecev. Zelo težko bi bilo nadaljevati na res vrhunski ravni. Stara sem 28 let, in moje telo potrebuje vedno več regeneracije. V mojem življenju v ospredje prihajajo druge prioritete, ki se jim bom v bodoče posvetila.”

> Kaj vas kot mlado športno upokojenko najbolj navdušuje?

“To, da imam na razpolago več časa, tudi za spremljanje svojih športnih kolegov. Uživam, ko se ukvarjam še s čim drugim, ne le s kotalkanjem.”

> Kaj pa najbolj pogrešate?

“Treninge in adrenalin na tekmovanjih. Po 25 letih je težko vse te stvari kar izbrisati iz življenja.”

ALJA GOBEC TASI


Najbolj brano