Lovijo zadnji vlak

Licenčna zgodba se počasi bliža koncu, z njo pa tudi prva etapa reševanja Nogometnega društva Gorica. Ali bosta srečni, bo znano prihodnji teden oziroma najkasneje v začetku maja.

Po kopici zasukov v preteklem mesecu so obeti za pridobitev 
tekmovalne  licence Nogometnega društva Gorica za prihodnjo sezono vendarle bolj optimistični.  Foto: Leo Caharija
Po kopici zasukov v preteklem mesecu so obeti za pridobitev tekmovalne licence Nogometnega društva Gorica za prihodnjo sezono vendarle bolj optimistični.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Po kopici zasukov v preteklem mesecu so obeti za pridobitev tekmovalne licence za prihodnjo sezono vendarle bolj optimistični. To je včeraj potrdil novogoriški podžupan Marko Tribušon, ki koordinira akcijsko skupino potencialnih novih pokroviteljev kluba. Dosegli naj bi dogovor z upniki, ki pretekli teden niso dali potrebnega podpisa k dopolnjeni vlogi za pridobitev licence.

Deveterici bivših igralcev oziroma članov kluba bi po tem ključu izplačali del zaostalih obveznosti v skupni vsoti 27.000 evrov. Denarni vir za urgentno pomoč naj bi bil zagotovljen. Skrajni rok za izročitev potrebne dokumentacije Nogometni zvezi Slovenije (NZS) pa je torek. Reševalna akcija, v katero je dejavneje vključenih šest podjetij, kot kaže, poteka neodvisno od vodstva Nogometnega društva Gorica. Predsednik kluba Robert Vrtovec ne daje izjav, zavoljo neverodostojnosti in splošne izgube zaupanja pa je očitno le še formalno na čelu kluba. Športni direktor Michele Dal Cin pa je potrdil, da v drugi fazi pridobivanja soglasij za dopolnitev licenčne vloge ne sodeluje.

Nadaljnji koraki bodo odvisni od odgovora licenčnega oddelka NZS v začetku maja. Če bo pozitiven, bi sledil sklic klubske skupščine z izvolitvijo novega vodstva, ki avtomatično sicer ne bi odpravilo klubske stiske. Najtežje delo bi novo ekipo šele čakalo z načrtom sanacije dolga oziroma pripravo vzdržnega modela in denarnimi viri, ki bi ND Gorica prinesli potrebno stabilnost. Na igrišču in tudi ob njem.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano