Lovijo odrešilni gol

Nogometaše Gorice čaka zadnje tekmovalno dejanje naporne sezone. Vse misli so usmerjene v današnji povratni dvoboj v Kidričevem, kjer bo v igri prvoligaški status.

Amedeja Vetriha (v modrem dresu) čaka v Kidričevem veliko 
dela na sredini igrišča. Foto: Leo Caharija
Amedeja Vetriha (v modrem dresu) čaka v Kidričevem veliko dela na sredini igrišča. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Izbranci Mirana Srebrniča na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij niso dosegli želenega. Manjkala sta zadetek ali dva, a tudi izid 0:0 ni bil slab. Možnosti so odprte, je pa jasno, da bodo Novogoričani intenzivneje iskali pot do gola. Vlogi favorita pač ne morejo ubežati.

Aluminij je na prvi tekmi pokazal, da se ne bo predal brez boja, prvoligaške ambicije pa po nesrečnem drugoligaškem razpletu v Krškem niso ugasnile. Razvoj dogodkov na dvoboju v Novi Gorici je gostom šel na roke, čeravno niso dosegli gola.

Aluminij dejansko nima česa izgubiti in si lahko privošči status čakajočega, oziroma prepusti pobudo Novogoričanom. Obrambno držo je zavzel tudi gostujoči trener Damjan Romih, ki se zaveda, da so Novogoričani ranljivi, po drugi strani pa tudi nevarni, če ujamejo strelski ritem. Vročinski val gotovo ni zaveznik ekipe, ki mora napadati. To se je dobro videlo na prvi tekmi. Na Štajerskem bodo temperature nekoliko bolj znosne, a veliki porabi moči se ne bo moč izogniti. Tudi zato so se Novogoričani odločili, da odpotujejo v Kidričevo že včeraj.

Kako ohraniti oziroma dodati svežino, je tudi eno ključnih vprašanj za novogoriški strokovni štab. Če se mreža v rednem delu ne bi zatresla, bi se tekma, ki jo bo sodil Kranjčan Nejc Kajtazović, kaj lahko zavlekla v podaljške in trajala 120 minut. Potemtakem niti dramatični zaključek z enajstmetrovkami ni izključen. Takšnega scenarija si v novogoriškem taboru ne želijo. Dejstvo je, da je razpoložljiv igralski kader omejen.

Manevrski prostor bo zožila tudi odsotnost Nabila Taiderja,ki ima ta vikend poroko. Francoz s tunizijskim poreklom je skrbel za ravnotežje na sredini igrišča, kar bo narekovalo določene rošade v igri. Novogoričani pa se nadejajo, da bodo vendarle uveljavili svoje primerjalne prednosti. “Seveda si želimo zabiti gol, ki v gosteh šteje dvojno, a to ne pomeni, da bomo brezglavo jurišali. Tekmovalna napetost je občutna, vendar moramo ohraniti mirno kri. Na silo ne gre, kar smo videli že na prvi tekmi, ko igra ni stekla, kot bi si želeli,” je pojasnil trener Miran Srebrnič. ALEŠ SORTA


Najbolj brano