Lovijo evropski vlak

Nogometaši Gorice se po treh gostovanjih vračajo v športni park, kjer se bodo danes pomerili s Celjani. Zadnjo prvenstveno zmago so zabeležili pred skoraj mesecem dni, ko so ugnali Domžale in skočili na prvo mesto.

Nogometaši Gorice so se prvenstvene zmage nazadnje 
razveselili 26. avgusta, ko so doma ugnali Domžale. Foto: Jure Batagelj
Nogometaši Gorice so se prvenstvene zmage nazadnje razveselili 26. avgusta, ko so doma ugnali Domžale. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Če so domači uspeh nad Domžalčani novogoriški privrženci dočakali po petih letih, pa je bil športni park še bistveno daljši čas neosvojljiva trdnjava za Celjane. Neugodno tradicijo so gostje prekinili po devetih letih. Aprila so v športnem parku slavili z zadetkoma Mateja Podlogarja, ki je tudi v letošnji sezoni pomemben člen v vrsti Roberta Pevnika. Celjanom so se v zadnjih tednih z Daliborjem Volašem, Amarjem Rahmanovićem in nekdanjim Goričanom Goranom Cvijanovićem priključili že uveljavljeni nogometaši, ki se lahko s svojimi izkušnjami dokaj hitro vklopijo v moštveni mozaik. Je pa res, da morajo še ujeti igralni ritem.

Spremembe botrujejo tudi nihanjem. Celje, kjer naj bi po prihodu češko-ukrajinske nogometne agencije zavel veter z vzhoda, je po prvenstvenem premoru resda povezalo ligaški zmagi z velenjskim Rudarjem in Domžalami, v tretje pa ni šlo. Olimpija je zmagala tudi v Areni Petrol. Morda še bolj boleče je bilo pokalno slovo. Finalisti pretekle sezone so po šokantnem razpletu in enajstmetrovkah izpadli proti Krčanom. Novogoričani so po zmagi nad lendavsko Nafto napredovali v pokalni četrtfinale, zato pa jim v prvenstvu ni šlo vse po načrtih. Na dveh gostovanjih iz igre niso prejeli gola, a pri tem sta tudi mreži tekmecev obmirovali. V Ljubljani jim je točko odnesla sporna enajstmetrovka, v Kidričevem pa po prvem remiju sploh v letošnji sezoni tudi ni bilo pravega zadoščenja.

S točko iz dveh tekem in ob preloženem dvoboju s Koprčani so Novogoričani v desetih dneh zdrsnili s prvega na četrto mesto. Če želijo ujeti evropski vlak, se bodo morali spet vrniti na zmagovite tirnice, a to je laže reči kot storiti. Ker Novogoričani nimajo zasedbe, ki bi lahko vršila stalni pritisk na vrata tekmeca, je kot na dlani, da morajo v največji meri izkoriščati ponujene (pol)priložnosti. Zgoščenih postavitev, kot je Aluminijeva, ni lahko prebiti. Upoštevati je treba tudi, da so se vsi potencialni tekmeci za mesta, ki vodijo v Evropo, v zadnjem mesecu okrepili ali vsaj dopolnili svoje vrste. To velja tako za Domžalčane, Koprčane in tudi današnje tekmece Celjane, ki so prvi medsebojni dvoboj v letošnji sezoni dobili z 1:0, po zadetku enega najvidnejših posameznikov v gostujoči zasedbi, hrvaškega vezista Lovra Čirjaka.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano