Lov na šest golov

Danes, predvidoma ob 16. uri, bodo v Ajdovščino pripotovale rokometašice poljskega Elblaga, ki bodo jutri ob 19. uri v dvorani Police branile šest golov prednosti za vstop v četrtfinale pokala Challenge. Domači Mlinotest bo poskušal favoritinjam zagreniti življenje.

Rokometašice Mlinotesta jutri računajo tudi na najvišjo med 
njimi - Tejo Ferfolja, ki se je na Poljskem lažje poškodovala.  Foto: Igor Mušič
Rokometašice Mlinotesta jutri računajo tudi na najvišjo med njimi - Tejo Ferfolja, ki se je na Poljskem lažje poškodovala.  Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA >Rokometašice Mlinotesta so se pred izjemno pomembno sobotno povratno tekmo osmine finala evropskega pokala challenge umaknile v Dobravlje, kjer v športni dvorani tamkajšnje osnovne šole v miru pilijo še zadnje podrobnosti. Trener Dušan Vidmar je ob majhnem izboru igralk (že pred tednom dni se je težje poškodovala Taja Čajko) vesel, da se je poškodba prsta na nogi, ki jo je na Poljskem staknila najvišja igralka, Teja Ferfolja, izkazala za lažjo. Teja bo tako v soboto gotovo igrala. Na črti jo čaka ogromno dela z robustnimi Poljakinjami.

Eks Start Elblag, ki ima bistveno višji proračun od Ajdovk (te so morale z nizkocenovnim Rynairom poleteti iz Bologne v Varšavo), so si lahko za pot izbrale časovno precej krajše povezave z rednimi letalskimi prevozniki iz Gdanska (pristale bodo v Zagrebu), a jim to pri svežini ne bo prav veliko pomagalo. Medtem, ko so bile Ajdovke proste, so namreč morale Poljakinje odigrati redni krog domačega prvenstva, v katerem pa so gladko odpravile ekipo Kocierzyna z 32:21 in so se utrdile na tretjem mestu prve lige aktualne četrte ženske rokometne države sveta. Poljakinje bodo danes popoldne po namestitvi v ajdovskem hotelu Pigal zvečer že trenirale v dvorani ŠC Police, kjer bo jutri ob 19. uri povratna tekma, na kateri se bo Mlinotest poskušal z dobro obrambo in protinapadi boriti za nizek rezultat in seveda domačo zmago. Če bi Ajdovke kot zmagovalke dosegle največ 27 golov, bi zadoščala že njihova zmaga s šestimi goli razlike. Višji rezultat bi zahteval zmago s sedmimi goli razlike. Oboje bo izjemno težko doseči, a 15 minut primorskega vodstva na Poljskem in enakovrednih 50 minut igre dajejo nekaj upanja.

Ajdovski organizatorji, ki jih vodi predsednik RK Mlinotest Ivan Vodopivec, so na gostje dobro pripravljeni. Lahko bodo računali tudi na prevajalsko pomoč Kazimire Lulik - Poljakinje, ki si je družino ustvarila v Ajdovščini in je kot gradbena inženirka dolga leta delala pri nekdanjem Primorju. Pred 14 leti je podobno že pomagala tudi žal že propadlemu nogometnemu klubu, pri katerem je tedaj gostovala poljska Wisla.

O pripravljenosti navijačev ni dvoma. Ajdovskih je bilo že na Poljskem 50. Doma jih bo vsaj 500 ali pa celo več (zmogljivost dvorane je 600 obiskovalcev). Ker prihod navijačev s Poljske ni napovedan, bo premoč na tribunah popolna. Morda se je bo kaj le preneslo tudi na igrišče.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano