Lov na četrto

Pozno zvečer bo znan razplet ženskega veleslaloma, predzadnje ženske preizkušnje na svetovnem prvenstvu v ZDA. Včeraj je bil v gorah Colorada prost dan.

Ana Drev  Foto: STA
Ana Drev  Foto: STA

VAIL > Tekme se zadnje dneve končujejo v urah, ko se en dan preveša v drugega. Pred sklepnimi boji v tehničnih disciplinah so v torek zvečer izvedli še ekipno tekmo, ki ne deluje ravno kot povsem resno tekmovanje. A medalje se vseeno delijo in po teh si bodo to tekmovanje vsi najbolj zapomnili. Slovenija je nastopila brez Tine Maze, ki je počivala. Katarina Lavtar, Ana Bucik, Žan Kranjec in Matic Skube so izgubili v prvem krogu z Norveško z 1:3, edino zmago pa je dosegel Kranjec. Na paralelnem slalomu, vratca so bila veleslalomska, je za Slovenijo tekmo začela Lavtarjeva, ki jo je za 13 stotink ugnala Ragnhild Mowinckler. Kranjec je nato za tri stotinke ugnal Sebastiana Fossa Solevaaga in izenačil na 1:1. Novogoričanka Bucikova se je kljub temu, da je dvakrat zarobila s smučmi in zaostala, vedno približala tekmici in na koncu le za stotinko sekunde priznala premoč Nini Loseth. Skube je nastopil kot zadnji in že kmalu izgubil vse možnosti za zmago.

Naslov so ubranili Avstrijci Marcel Hirscher, Christoph Nösig ter Eva Maria Brem in Michaela Kirchgasser, v obe ekipi so torej postavili postavili kar svojega prva aduta v tehničnih disciplinah. V finalu so premagali Kanado s 3:1. Bron je pripadel Švedski, ki je v malem finalu premagala Švico s 3:1.

Mazejeva bo danes branila srebrno odličje iz SP v Schladmingu. Po slabšem začetku sezone je v zadnjih treh veleslalomih svetovnega pokala iztržila zmago, četrto in sedmo mesto. Od zadnjega veleslaloma je minil že več kot mesec dni, zato je o stanju forme težko govoriti. Najbrž je Mazejeva v tem trenutku v najboljši formi v hitri disciplinah, toda uspehi in pridobljena dodatna samozavest znajo hitro spremeniti krog favoritov. Zdi se, da bi lahko bili njeni glavni tekmici za zmago Avstrijki Anna Fenninger in Eva-Maria Brem. Kakovostni vrh kandidatk za odličja je v tej disciplini kar širok.

Na progo se bodo zvečer spustile še Katarina Lavtar, Ilka Štuhec in Ana Drev, ki pa ima po preboleni gripi zdaj težav z bolečinami v hrbtu. RM


Najbolj brano