Prekmurski Messi v akciji

Četrtič in zadnjič sta se v prvenstvu pomerila Luka Koper in zadnjeuvrščeni Kalcer iz Radomelj, ki je Koprčane v prvenstvu premagal kar dvakrat. Kanarčki so razmerje zmag in porazov zlahka izenačili. Luka Koper : Radomlje 2:0 (1:0).

Koprčani so bili do danes edina ekipa v prvi ligi, ki je imela 
negativno razmerje zmag in porazov z zadnjeuvrščenimi 
Radomljani.  Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Koprčani so bili do danes edina ekipa v prvi ligi, ki je imela negativno razmerje zmag in porazov z zadnjeuvrščenimi Radomljani.  Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > V hladnem, za Istro skoraj zimskem večeru, je na Bonifiko prišlo le tisto trdo jedro navijačev, ki redno spremlja zgode in (predvsem) nezgode koprskih nogometašev. Novinarski kolega je takih naštel 280, čeprav se jih na prvi pogled ni zdelo niti toliko. Rodolfo Vanoli, ki je po tekmi razkazoval širok nasmeh, je ob štirih kaznovanih igralcih na klopi pustil tudi nekatere glavne adute za sredino povratno pokalno tekmo in na igrišče poslal tri mlade moči - Marka Krivičića, Jana Andrejašiča in Patrika Posavca.

Stadion Bonifika, gledalcev 280, sodnik Bukovec (Lendava) 7. Strelec - Lotrič v 23. in 57. minuti. Luka Koper: Simčič 6,5, Hadžić 7, Blažič 7, Halilović 7, Štulac 6,5, Krivičić 6,5 (od 73. Črnigoj-), Andrejašič 6,5 (od 57. Pučko 6), Posavac 6,5 (od 65. Peševski 6), Rahmanović 6,5, Galešić 6,5, Lotrič 7. Trener: Rodolfo Vanoli. Kalcer Radomlje: Andrić 5,5, Jazbec 5,5 (od 61. Cankar 6), Balkovec 5,5, Perković 5,5, Lidjan 5,5, Teinović 5,5, Jakovljević 5,5, Cerar 6, Stoiljković 5,5 (od 63. Zavrl 5), Đurković 5, G. Vuk 5. Trener: Dejan Djuranović. Rumeni kartoni: Andrejašič, Rahmanović; Cerar, Jazbec.

Ti so ob ostalih uprizorili odprto nogometno predstavo, v kateri je bila očitna premoč koprske vrste. A tudi gostje niso bili povsem brez priložnosti za časten zadetek. Koprčani so takoj zagospodarili na igrišču in Goran Galešić je kmalu meril proti nasprotnemu golu, potem ko mu je z levega boka žogo serviral Krivičić, ki se je nekaj minut pred vodilnim zadetkom tudi sam znašel pred gostujočim vratarjem Vjekoslavom Andrićem. Da dva zadetka proti Rudarju nista bila naključna, je potrdil Mitja Lotrič, ko je izkoristil natančno podajo Galešića z boka (akcijo je začel Andrejašič) in s strelom po tleh ukanil Ranilovića. Do konca polčasa so domači izpeljali še nekaj lepih akcij, a se je zalomilo pri prehodu od ideje do realizacije. Zato pa je imel premraženi Vasja Simčič v končnici polčasa nekaj dela po strelih Robija Jakovljevića in Dušana Stojiljkovića.

Drugi polčas so Koprčani odprli podobno kot prvega - Leo Štulac je imel na nogi projektil za 2:0, a je bil vratar na mestu. Koprčani so zatem kronali premoč. Amar Rahmanović je prestregel žogo, poslal globinsko podajo do Lotriča, ki je v dveh potezah izločil vratarja in žogo potisnil v mrežo nekaj sekund preden se je vanjo zapletel Denis Lidjan, ki je hitel na pomoč svojemu vratarju. Do konca tekme smo videli tudi nekaj poskusov gostov in po dolgih letih akcijo iz rubrike Obujamo spomine - dolgo podajo Simčiča do Lotriča v protinapad, ki je bila silno podobna legendarnim usklajenim akcijam Saša Toja Jakomina in Ermina Hasića.

Plus: Koprska mladost se je sprostila in skušala dokazati svoje odlike. Minus: Priložnosti za višji izid bi bilo še bistveno več, če bi bilo več sodelovanja v zaključevanju napadov.

Poraz je mirno sprejel trener Kalcerja Dejan Djuranović: “Skušali smo odigrati odprt nogomet. Zadetek smo prejeli iz prvega pravega strela na gol, toda imeli smo tudi svoje priložnosti. Rezultat je pač odraz kakovostne razlike na igrišču.”

Z dvema zadetkoma je nase opozoril Mitja Lotrič. Pred leti se ga je oprijel vzdevek prekmurski Messi, potem pa se je zaradi zdravstvenih težav njegov nogometni razvoj ustavil. “Dva zadetka v Velenju sta mi zelo dvignila samozavest. Tudi proti Mariboru ni bilo slabo, ampak z igralcem manj večji del tekme je pač težko. Zelo sem zadovoljen in počutim se odlično,” je bil Prekmurec nasmejan po tekmi, ki jo ocenil takole: “Nadzorovali smo potek tekme in tudi tisti, ki igrajo zelo malo, so se želeli dokazati.”

ROK MAVER


Najbolj brano