Loki in tarče v Bonifiki

Evropska lokostrelska zveza World archery Europe (WAE) je slovenski zvezi zaupala organizacijo 15. evropskega dvoranskega prvenstva v lokostrelstvu. Potekalo bo od 24. do 28. februarja v dvorani Bonifika.

Fotografija je z državnega prvenstva v dvoranskem lokostrelstvu, ki ga je pred petimi leti gostila Postojna. Foto: Valter Leban
Fotografija je z državnega prvenstva v dvoranskem lokostrelstvu, ki ga je pred petimi leti gostila Postojna. Foto: Valter Leban

KOPER > Prvenstva se bo udeležilo prek 240 tekmovalcev iz več kot 30 držav, ki spadajo pod okrilje Evropske lokostrelske zveze (World archery Europe - WAE). Organizacija prvenstva je lepa priložnost za promocijo lokostrelskega športa v Sloveniji.

Tekmovanje bo potekalo zadnje dni februarja, najpomembnejša tekmovalna dneva bosta petek in sobota (27. in 28. februarja), ko bodo potekali finalni dvoboji v ekipni in posamični konkurenci. Prireditelji pričakujejo številne gledalce, ki jim želijo približati spremljanje prvenstva. V dvorani bosta tako gledalcem ves čas na voljo dva velika zaslona za neposredno spremljanje bližnjih posnetkov zadetkov. Tekmovališče za finalne dvoboje v posamični konkurenci bo sicer posebej prirejeno. Tekmovalna razdalja znaša 18 metrov. Ker so zadetki izredno natančni, so bližnji posnetki za gledalce zelo zanimivi in nepogrešljivi za boljše spremljanje posameznih nastopov.

Organizirano lokostrelstvo ima sicer v Sloveniji več kot 50-letno tradicijo. V Lokostrelski zvezi Slovenije je združenih 37 društev, ki imajo skupaj prek 2000 aktivnih članov. Pričakovati je, da se bodo med najboljše na prvenstvu v Kopru uvrstili tudi slovenski strelci. V minulem letu so najboljše izide dosegli Toja Černe (prva na svetovnem prvenstvu v poljskem lokostrelstvu v Zagrebu), Slavko Turšič je bil tretji. Na evropskem prvenstvu v 3D lokostrelstvu je bil v Talinu Slavko Turšič najboljši, ženska ekipa se je domov vrnila s srebrnim odličjem, Marjan Kocman pa z bronastim. Slovenski lokostrelci so ob tem dosegli še vrsto odmevnih uvrstitev v svetovnem pokalu, na študentskem svetovnem prvenstvu in na grand prix tekmah.

RN


Najbolj brano