Ljubljanski podjetnik kupil blagovno znamko Hokejski klub Jesenice

Ljubljanski podjetnik Boris Požeg je novi lastnik blagovne znamke Hokejski klub Jesenice. Znamko nekdanjega slovenskega hokejskega ponosa je kupil na današnji dražbi v Murski Soboti, poroča spletni portal MMC. Požeg je ponudil najvišjo ceno ter znamko HK Jesenice kupil za 150.000 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

MURSKA SOBOTA > Hokejski klub Jesenice je od februarja letos v stečaju, upniki pa so prijavili nekaj več kot dva milijona terjatev. Stečajni upravitelj Štefan Ščap se je tako odločil za odprodajo blagovne znamke za izklicno ceno 1200 evrov.

Med dražitelji sta bila tudi eden večjih upnikov, klub mu dolguje čez 110.000 evrov, nekdanji igralec Tomaž Razingar ter predsednik hokejistov HDD SIJ-Acroni Jesenice Anže Pogačar, ki pa si tako visokega zneska za blagovno znamko ni mogel privoščiti.

Novi lastnik blagovne znamke jeseniškega hokeja, direktor ljubljanskega podjetja za gostinstvo, turizem in proizvodnjo MPB 4, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo sladoledov, je pojasnil, da se je za nakup odločil, ker je ljubitelj hokeja in ker gre za zelo zanimivo blagovno znamko. Izjavil je tudi, da je kot Ljubljančan pripravljen sodelovati pri ponovnem vzponu jeseniškega hokeja.

STA


Najbolj brano