Ljubljančanke so premagale trikrat

Zadnji krog prve državne rokometne lige za ženske je minil v znamenju boja za tretje mesto. Rokometašice so za ta dosežek morale zmagati, kar so dosegle zlahka in se veselile najboljše uvrstitve v času samostojne Slovenije.

Ajdovka Tina Rojc je druga strelka državnega prvenstva Foto: Igor Mušič
Ajdovka Tina Rojc je druga strelka državnega prvenstva Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Dan pred tekmo so v ajdovskem klubu le dočakali obvestilo z RZS, da bo tekma z Mariborom (zmaga Mlinotesta) končno registrirana. To je pomenilo, da po morebitni sobotni zmagi z Ljubljano Mlinotestu ne more uiti tretje mesto. Primorke so se ob bučni podpori skoraj razprodane dvorane ob zvokih bobnov in harmonike gostij že od prve minute lotile temeljito in učinkovito in dosegle še tretjo zmago nad ljubljanskimi ekipami to sezono. Na vsak prejeti gol so odgovorile z dvema. Blokade, odvzete žoge, obrambe vratarke Sandre Srečković in protinapadi, v katerih sta se sami pred ljubljanskim golom večkrat znašli celo dve Ajdovki, so se vrstili. Ko je bilo v 25. minuti 17:6, so je slavje po malem že začelo. V enakem ritmu se je lov na skoraj košarkarski rezultat nadaljeval v drugem polčasu, ko je nekaj atraktivnih akcij za občinstvo dosegla druga strelka državnega prvenstva in kapetanka Tina Rojc, ki je po tem, ko je očistila zaključnega zasipavanja z navijaškimi papirčki in po požirku šampanjca, povedala: “Takšno uvrstitev sem bolj sanjala kot pa upala nanjo. Vso sezono smo se borile in se dvigale. Vzpostavile smo lepo in učinkovito igro, kar je prineslo uspeh. Najprej so se nam odprle možnosti za četrto mesto, ko pa smo v Ljubljani premagale Krim, se je pokazala priložnost še za korak naprej in to smo izkoristile. Ta uspeh in urejen klub dajejo meni in soigralkam motiv, da ostanemo tu in nadaljujemo, kjer smo končali.”

Trener Dušan Vidmar je nadaljeval: “Za nami je napeta in uspešna sezona. Za začetek smo imeli težak žreb. Po tem smo se dvignile. Poraza z vodilnima Krimom in Zagorjem z le dvema goloma razlike pa sta nam pokazala, da smo konkurenčni. Žal smo tudi z Žalcem izgubili za en gol. Vsaj eno od teh tekem bi lahko dobili in če bi se to zgodilo, bi napadali celo drugo mesto. Na koncu so dekleta prišla v takšno formo, da je kar škoda, da je prvenstva konec. Pred nami je lepa prihodnost. Mlada dekleta na klopi so resna konkurenca prvi postavi, računam pa, da se nam bo pridružila vsaj še ena levičarka.”

Predsednik kluba Ivan Vodopivec je bil presrečen:“Nisem pričakoval tretjega mesta. Računal sem na peto. Zadnje štiri kroge so dekleta odigrala odlično. Podprla jih je tudi množica ljubiteljev ajdovskega rokometa. Če nam bo glavni pokrovitelj Mlinotest, pa tudi mali sponzorji, stal tako zvesto ob strani kot letos, bomo ekipo za novo sezono pripravili in sestavili tako, da bomo ostali v vrhu slovenskega rokometa. Jedro letošnje ekipe bo ostalo skupaj, morda pa nam bo uspelo pripeljati še kakšno okrepitev.”

Mlinotest : Ljubljana 45:26 (21:10)

Dvorana Police, gledalcev 400, sodnika Palačkovič in Pirc.

> Mlinotest: Srečković, Čermelj 3, Tripković 2, Rojc 7, Svetik 6, Kavčič 7, Čajko 3, Pipan 3, Schuster 9, Sanabor 2, Ferfolja 3. Trener: Dušan Vidmar.

> Sedemmetrovke - Mlinotest 6:2, Ljubljana 6:6; izključitve: Mlinotest 2 minuti, Ljubljana 4.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano